Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci localități din Transilvania, propuse pentru intrare pe A3

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a inclus comunele sălăjene Crasna și Românași pentru noi noduri rutiere de conectare la Autostrada Transilvania (A3). Astfel de noduri mai sunt propuse în localitățile Ciurila, Săndulești (județul Cluj) și Luduș (Mureș).   

Instituția națională a lansat o nouă licitație pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate a 12 noduri rutiere. Acestea se vor găsi pe autostrăzile A0, A2, A3, și A7, adică în toate marile regiuni ale țării. Noile noduri propuse pentru A3 sunt Ciurila, pe Cluj – Turda; Românași, pe Cluj – Zalău; Luduș, pe Târgu-Mureș – Câmpia Turzii; Săndulești, pe Cluj – Turda; Crasna, pe Zalău – Oradea.

Celelalte noduri propuse sunt Pantelimon, pe A0 Nord; Ovidiu, pe A2 Fetești – Cernavodă; Dunărea, pe A2 Fetești – Cernavodă; Peștera, pe A2 Cernavodă – Constanța; Ghighiu, pe A3 București – Ploiești; Dumbrava, după conexiunea A7 și A3; Adjud Est, pe A7 Focșani-Bacău. Ofertele pot fi depuse până pe 14 octombrie.

Toate aceste proiecte vin în completarea celor nouă noduri rutiere care vor deservi A1, A2 și A3, pentru care CNAIR a semnat în primăvară contractele de proiectare.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

100 de locuințe de serviciu pentru bugetari se ridică în Ardeal și Banat

Articolul următor

Sezon închis la complexul acvatic Sălicea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share