Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Mondială finanțează 9 echipe de cercetare din Cluj

Mai multe echipe de cercetare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest vor fi sprijinite prin programul ”Research Valorization 2.0” în vederea îmbunătățirii nivelului tehnologic. 

Proiectul “Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions”, implementat de Banca Mondială, urmărește dezvoltarea capacității instituționale a agențiilor de dezvoltare regională (ADR) pentru elaborarea și implementarea unor programe regionale de susținere a antreprenoriatului și inovării, având la bază bune practici de la nivel internațional.

Activitățile din cadrul proiectului vizează identificarea disfuncționalităților în politicile de susținere a cercetării și inovării și oferirea de asistență tehnică cu privire la ameliorarea acestora.

Proiectul implementat de Banca Mondială este structurat pe trei programe: valorificarea rezultatelor cercetării – pentru Regiunile Nord-Vest și Nord-Est; cercetare pe baza de contracte structurate – RNV și RNE; dezvoltarea capacității instituționale în privința transferului tehnologic – RNV și RNE; validarea conceptului – pentru toate regiunile din România.

Programul Research Valorization 2.0 își propune să sprijine cercetătorii în vederea îmbunătățirii nivelului tehnologic și aducerii pe piață a produselor și serviciilor lor prin oferirea de suport tehnic. Beneficiari sunt echipele de cercetare afiliate universităților participante din RNV și RNE. În urma apelului de proiecte și a interviurilor de departajare, din RNV au fost selectate nouă echipe de cercetare care vor trece în etapa de coaching a programului.

“Dorim să felicităm toate echipele participante pentru proiectele prezentate și, în aceeași măsură, să mulțumim echipei din cadrul Băncii Mondială pentru sprijinul lor în acest demers” – conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Printre proiecte se numără ”I-CARE: Bridging innovation with the therapeutic needs in invalidating eye diseases” – Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj; ”Smart detection and prediction of fruits and vegetables deterioration in storages” – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB); ”Transfer learning for 3D scene understanding” – Universitatea Tehnică din Cluj, grupul de robotică și control meliniar; ”Anticancer targeted therapies based on liposomal formulations” – UBB, Facultatea de Biologie și Geologie, Departamentul de Biologie Moleculară și Biotehnologie.

S-au calificat mai ”The photocatalytic degradation of organic water pollutants using Zero Energy Reactors” – UBB, Institutul de Cercetări Experimentale Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe (ICEIB); ”Development of efficient antimicrobial surfaces coatings” – UBB, ICEIB; ”Development of an Integrated System using IoT-based automation for management and improvement of indoor air quality in buildings (residential, workplaces and public)” – UBB, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, laboratorul de încercări Radon; ”REThink therapeutic game” – UBB, departamentul de psihologie clinică și psihoterapie (DPSP); ”VRMind – an application for cognitive bias modification” – UBB, DPSP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziția Produs de Cluj se mută sub Vlădeasa

Articolul următor

Wizz impune vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru echipaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share