Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungaria construiește, la doar câțiva kilometri de graniță, pe ruta Hódmezővásárhely – Szeged, un sistem tram train

La doar câțiva kilometri de granița cu Ungaria, transportul în comun dintre două orașe din țara vecină se va schimba total, prin adoptarea unui sistem de transport tram-train, Timișoara a fost, în urmă cu mai mulți ani, la un pas de a gândi un sistem similar, pe sistemul nemțesc, dar proiectul, care ar fi asigurat un sistem de transport excelent pentru navetiștii din zona metropolitană și mai departe, a murit în fașă.

Noul sistem tram-train va le ca Hódmezővásárhely și Szeged, iar în acest moment este în testare. Garniturile care ar urma să circule pe liniile de tramvai și de cale ferată vor fi produse în Spania, la Valencia, iar în prezent sistemul este în testare. În această etapă vor trebui parcurși 50.000 de kilometri, fără a se produce erori. Este vorba despre cinci asemenea tramvaie care vor circula pe ruta amintită.

Dacă nu vor fi întâmpinate probleme, sistemul va deveni funcțional din toamnă. De asemenea, în proiect a fost inclusă și realizarea unei hale pentru întreținerea garniturilor, aceasta a fost realizată, aceasta în timp ce la Timișoara municipalitatea nu a fost capabilă nici să pornească licitația pentru hala destinată noilor tramvaie turcești. Totodată la Hódmezővásárhely, la capătul liniei au fost amenajate o parcare pentru mașini și biciclete, în oraș fiind realizate șase stații pentru pasagerii sistemulul tram-train.

Proiectul nu se oprește aici societatea de dezvoltare a infrastructurii naționale din Ungaria dorește prelungirea liniei până la Subotica, în Serbia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un ansamblu de locuințe în valoare de 115 milioane de euro va fi ridicat pe terenul fostei fabrici Elba din Timișoara

Articolul următor

Sălajul va avea brand de județ. Daniel Sterejan, noul manager al Asociației de Dezvoltare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share