Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un ansamblu de locuințe în valoare de 115 milioane de euro va fi ridicat pe terenul fostei fabrici Elba din Timișoara

La jumătate de an de la anunțul consiliului de administrație al societății Elba privind vânzarea terenului pe care funcționa fosta fabrică de corpuri de iluminat, vizavi de Gara de Nord Timișoara, detaliile tranzacției devin publice. Terenul a fost achiziționat de fondul de investiții Prime Kapital, iar în zona respectivă se va ridica un nou ansamblu de locuințe, cu 1252 de unități, care va presupune realizarea unei investiții de 115 milioane de euro.

În luna martie a acestui an, societatea timișoreană Elba anunța vânzarea, pentru 12,5 milioane de euro, a terenului pe care a funcționat fabrica de corpuri de iluminat. Terenul era liber de mai mult timp, unitățile de producție fiind mutate în parcul industrial al orașului, din Freidorf, de mai mulți ani. La acel moment datele tranzacției au fost ținute secrete.

Iată că acum aflăm informațiile respective, terenul a fost achiziționat de cei de la Prime Kapital, un dezvoltator imobiliar cu mai multe proiecte din domeniul comercial și rezidențial în România. Pe terenul obținut, dezvoltatorul dorește să ridice un ansamblu rezidențial cu 1252 de apartamente. Valoarea investiției este estimată la 115 milioane de euro.

Informațiile sunt incluse în raportul financiar al MAS Real Estate, o companie cu capital sud-african care este partenerul Prime Kapital în proiectele din Europa de Est. Prime Kapital este cel mai mare acționar al MAS Real Estate, cu o participație de 21,56% din companie.

Pe lângă apartamente, pe terenul achiziționat vor mai fi construite și spații de retail cu o suprafață închiriabilă de 8.000 de mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara va avea un centru cultural, MultipleXity, o investiție în valoare de 100 de milioane de lei ajunge la votul

Articolul următor

Ungaria construiește, la doar câțiva kilometri de graniță, pe ruta Hódmezővásárhely – Szeged, un sistem tram train

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share