Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pinearq și Dico & Țigănaș au predat studiul de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant

Birourile de arhitectură Pinearq (Spania) și Dico & Țigănaș (România) au înaintat studiul de fezabilitate aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj (CIT).

În perioada următoare, după analiza și însușirea documentației, studiul va fi supus aprobării plenului reunit al forului administrativ județean. „E îmbucurător faptul că procedurile tehnice și urbanistice aferente acestui extrem de important proiect de infrastructură medicală respectă graficul agreat. Studiul a fost transmis Consiliului Județean (CJ) Cluj chiar înainte de termenul contractual prevăzut.

Un alt pas înainte în derularea acestui proiect de interes strategic pentru întreaga țară a fost făcut odată cu aprobarea de către Consiliul Local Cluj-Napoca a planului urbanistic zonal. Prin finalizarea proiectului tehnic și emiterea autorizației de construire, intrăm în linie dreaptă cu demararea licitației de execuție, pe care ne-o dorim a fi realizată în cursul lunii martie 2022″, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Proiectarea primului CIT din Sud-Estul Europei a fost atribuită în 2020 asocierii dintre Pinearq și Dico & Țigănaș, în urma concursului internațional de soluții inițiat de CJ în acest scop. Conform contractului încheiat, proiectantul trebuie să finalizeze elaborarea întregii documentații tehnice până la sfârșitul anului.

Proiectul CJ Cluj vizează edificarea primului centru din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: cord, plămâni, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Severe Weather Alert a montat prima stație meteo în Sălaj

Articolul următor

Timișoara va avea un centru cultural, MultipleXity, o investiție în valoare de 100 de milioane de lei ajunge la votul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share