Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Severe Weather Alert a montat prima stație meteo în Sălaj

Organizația Severe Weather Alert (SWA) a achiziționat prima stație meteorologică privată modernă Eurochron EFWS 2900, aceasta fiind amplasată în Zalău pe un terenul lui Mihai Crișan, fondatorul proiectului. Ea va transmite date atât pe propriul monitor, cât și online.

„Aceasta va furniza date esențiale (temperatura aerului, direcția și viteza vântului, cantitatea de precipitații cumulată, radiația solară și indicele UV, presiunea atmosferică și umiditatea), care ne vor ajuta foarte mult în depistarea posibilelor fenomene severe ce se vor apropia de județul nostru dar și cele specifice sezonului rece (ninsori, lapoviță, polei), care pot pune în pericol participanții la trafic.

Stația este din fonduri proprii, din pasiune pentru fenomenele meteo și din suflet pentru a ajuta cetățenii Sălajului. Până acum, tot ce făceam era interpretarea modelelor meteorologice, urmărirea radarelor cu precipitații, precum și cele de depistare a descărcărilor electrice, după care făceam prognozele.

Astăzi a sosit timpul ca, pe lângă toate cele enumerate mai sus, să ne îndeplinim o dorință pe care noi o avem din copilărie, iar prin achiziționarea acestei stații am reușit, aceasta fiindu-ne de real folos și ne va ajuta enorm de mult pentru eficiența și calitatea prognozelor”, au transmis reprezentanții SWA.

Organizația a încheiat acorduri de colaborare cu trei stații meteo private din județ, în localitățile Boghiș, Guruslău și Hida, care pe lângă cea din Zalău, vor furniza date importante în timp real, de folos pentru prognoze, informări și avertizări în orice anotimp.

Pe partea Central Nord-Vestică SWA are o acoperire foarte bună, mai ales că deține acces la informațiile de la singura stație meteorologică a Administrației Naționale de Meteorologie din Sălaj, cea din Zalău (poziționată în Dumbrava) ale cărei date sunt publice, dar și la stația din Supuru de Jos (Satu Mare) a ANM, din apropierea județului, care va ajuta pe extremitatea de Nord-Vest.

Investițiile SWA vor continua în funcție de buget și parteneriatele de colaborare pentru a dezvolta cât mai mult infrastructura meteorologică și pentru a avea o acoperire cât mai mare și în restul județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șantierul podului din Turda este live pe YouTube

Articolul următor

Pinearq și Dico & Țigănaș au predat studiul de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share