Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranziția sustenabilă a județului Gorj: studiu și dezbatere despre o tranziție energetică reușită

Oportunitățile de business din Gorj și din celelalte județe intrate în procesul de tranziție energetică vor fi foarte mari. Fondurile europene și ajutoarele de stat pot remodela sectoarele economice locale, crescând afaceri noi, în domenii cu viitor, precum energia regenerabilă, eficiența energetică, baterii, pompe de căldură sau hidrogen verde, consideră Vlad Cătună, coordonator de campanii Greenpeace România. ONG-ul va organiza cu această ocazie o dezbatere despre cum poate fi realizată o tranziție energetică atât în județul Gorj, dar și în întreaga țară, în mod reușit.

În ajunul evenimentului a fost lansat studiul „Tranziția sustenabilă a județului Gorj”, septembrie 2021, care conține și oportunități de finanțare și idei de business.

„Forța de muncă calificată și infrastructura energetică existentă sunt atuuri importante, însă spiritul antreprenorial și know-how-ul sunt ingredientele care pot duce la reușită. Tranziția energetică are nevoie de investitori. Pe 8 septembrie, aducem la masa discuțiilor oameni care au ceva de spus despre cum ar putea arăta tranziția energetică în Gorj – unul dintre punctele nevralgice pe harta tranziției – și în toată țara. Analizăm și punctăm ce ar trebui făcut pentru ca acest proces să fie unul reușit. Ne uităm spre soluții, dar nu vom evita întrebările incomode”, a anunțat Greenpeace Romania.

Evenimentul va fi organizat de Greenpeace România în colaborare cu Energy Policy Group, pe 8 septembrie, în format online, în intervalul 10.30-12.30.

La eveniment sunt anunțați ca participanți Aleksandra Tomczak – Comisia Europeană; Cosmin Popescu – Consiliul Județean Gorj; Martin Moise – Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România; Dan Drăgan – Ministerul Energiei; Adrian Mărgărit – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Radu Dudău – Energy Policy Group; Mihaela Mihăilescu – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și Julian Popov – European Climate Foundation. Moderator va fi Corina Murafa – expert politici publice, climă și energie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carnea - tematica celei de-a șaptea ediții a festivalului Transilvania Gastronomică din Sibiu

Articolul următor

Tinerii agricultori vor să își facă structuri asociative

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share