Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Carnea – tematica celei de-a șaptea ediții a festivalului Transilvania Gastronomică din Sibiu

Transilvania Gastronomică, unde se reunesc chefi din țară să sărbătorească ineditul produselor locale în Sibiu și împrejurimi și să împărtășească din experiența lor cu iubitorii bucătăriei, a ajuns la cea de-a șaptea ediție.

Tematica ediției din acest an a festivalului este carnea. „Fie că e vorba despre oaie, mangaliță, vită, păstrăv sau sosuri și arome ori tehnici de preparare sau promovare, pasionații de bucătărie și bucătarii sunt așteptați la masterclass-uri să caște ochii de curiozitate, să adreseze întrebări încuietoare și să ridice sprâncenele a uimire după un „Mmm, nu m-aș fi gândit la asocierea asta de arome și texturi!””, transmit organizatorii.

Pe lângă masterclass-uri, în cadrul Transilvania Gastronomică vor avea loc și două cine: vineri, 03.09.21 – 19:30 Influențele culturii romani în bucătăria transilvăneană și duminică, 05.09.21 – 19:30 Fall Dinner Stories.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2021.

Program Masterclass
1.) Vineri, 03.09.21
MC 1 – 10:00 – 11:30 /  Virgil Banea (Max The Original Sibiu): sosuri pentru carne
MC 2 –  11:30 – 13:00 / Damien Brunet: carne crudă, tartare și carpacio
MC 3 – 15:00 – 17:00 / Oana Coantă (Bistro de LArte Brașov) & Mara Elena Oană  (Viscri 32): chiftele, arome și diversitate
MC 4 – 17:00 – 18:00 / Alexu Toader (Viscri 32) & Alexandra Crăciun (BEAM Cluj Napoca): bucate de prin sate, cum promovez servicii rurale?
Locație:  Sibiu, Str. Ocnei 22, Max The Original

2.) Sâmbătă, 04.09.21
MC 5 – 10:00 – 11:30 / Aurelian Dragomir (Local Sibiu) – Sushi cu un touch local
MC 6 – 11:30 – 13:00 / Horia Șimon (Clubul Gastronomic Transilvan Cluj Napoca) – Afumare. Cât și cum?
Locație: Sibiu, Str. Târgul Vinului 16, Restaurant Local
MC 7 – 15:00  – 17:00 / Andrei Chirilă (Păstrăvăria Andrei Panaci): zacuscă de pește cu gălbiori la foc deschis
MC 8 – 17:00 – 18:30 / Radu Dumitrescu (Voila Bistro București) & Radu Rughinis (Botega del Tartufo București): păstrăv cu trufe
Locație: Râul Sadului, Ciupari, Pensiunea Casa cu Povești

3.) Dumincă, 05.09.21
MC 9: 10:00 – 11:30 / Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet): organe de oaie
MC 10: 11:30 – 13:00 / Nicolae Craciun (Cimbru Cluj Napoca): preparare vita
MC 11: 15:00 – 16:30 / Andrei Luminea (Pasaj Sibiu): specialități de mangalița
Locație: Sibiu, Str. Turnului 3A, Restaurant Pasaj
MC 12: 17:00 – 18:30 / Petra Hianu (Plai Sibiu): Al cincilea sfert
Locație: Sibiu, Str. Târgului 10, Restaurant Plai

Total
17
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălajul va avea brand de județ. Daniel Sterejan, noul manager al Asociației de Dezvoltare

Articolul următor

Tranziția sustenabilă a județului Gorj: studiu și dezbatere despre o tranziție energetică reușită

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
17
Share