Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profitul Carbochim a urcat cu 50%

Cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, Carbochim Cluj, a înregistrat un profit net de 1,03 milioane lei, în urcare cu 50% în primul semestru al anului.

Afacerile semestriale s-au majorat la 18 milioane lei, cu 12% faţă de perioada similară din 2020. Carbochim este o societate controlată indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu. Creşterea afacerilor a fost susţinută în primul rând de revenirea economiei după pandemia de Covid-19 care şi-a făcut simţită prezenţa în România incepând cu a doua jumătate a lunii martie 2020, se arată în raportul financiar al firmei.

Veniturile totale au crescut cu 9,59%, la 17 milioane lei, iar cheltuielile, cu 7,5%. În cursul primelor șase luni, investiţiile în curs s-au ridicat la 1,13 milioane de lei. Carbochim o capitalizare de 62 de milioane de lei şi este controlată în proporţie de 75,8% de Carbo Europe Bucureşti, deținută 71,4% de Dascălu şi 14,28% de companiile Carbo One şi Carbo Two.

De la începutul anului, acţiunile la bursă au avut o scădere de 15%, pe fondul unui rulaj de 11.900 de lei. Dezvoltatorul imobiliar deţinut de Dascălu a alocat 5 milioane de euro pentru a achiziționa toate acțiunile pe care le mai dețin alți investitori la fabrică. Operarea uzinei va fi asigurată de aceeași echipă specializată, care s-a implicat în dezvoltarea acesteia până acum, iar activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări, conform conducerii Iulius Mall Group (IMG).

Carbochim produce corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic și elastic, discuri abrazive de debitare și debavurare, abrazivi pe suport de hârtie, pânză, și nețesut, utilizate în industria prelucrătoare, construcții, pentru uz general sau retail. IMG are un portofoliu de 300.000 mp de spaţii comerciale şi de 146.200 mp de spaţii de birouri. Compania a creat o reţeaua naţională cu patru shopping mall-uri regionale şi ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinerii agricultori vor să își facă structuri asociative

Articolul următor

Liber la construirea autostrăzii Suplacu de Barcău – Chiribiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share