Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii din Valea Crasnei au “reprezentanță” în reședința de județ

Producătorii de fructe și legume din zona Crasna și-au deschis un magazin în municipiul Zalău, pe principala arteră de trafic din municipiu.

Cooperativa Gospodarii de pe Valea Crasnei (GVC) a luat naștere anul acesta, fiind realizată cu fonduri europene prin Fundația Civitas pentru Societatea Civilă din Cluj-Napoca și finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Aceasta are opt membri fondatori, toți producători de fructe și legume, dar planurile sunt mari și deja tot mai mulți fermieri doresc să devină membri, conform Sălajul Liber.

În stoc există produse care provin din culturile de pe Valea Crasnei – roșii, usturoi, castraveți, afine, prune sau caise. Planurile fermierilor sălăjeni sunt ca la iarnă să se realizeze o linie de producție pentru a putea prelucra fructele și legumele care rămân disponibile pe stoc.

Scopul este realizarea unui lanț scurt între producător și consumator, a declarat managerul cooperativei, Florin Găvriluț. Membrii cooperativei sunt Attila Birtalan – președinte, Timea Peter – vicepreședinte, Pal Boros – vicepreședinte, Alexandru Marosi, Alexandru Nyeste, Martha Boythe, Csaba și Lehel Boncidai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul expres Maramureș – Satu Mare, gestionat de o asociație comună

Articolul următor

23 de expozanți și peste 200 de vinuri la ediția a III-a a Salonul Vinurilor Millésime

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share