Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

23 de expozanți și peste 200 de vinuri la ediția a III-a a Salonul Vinurilor Millésime

Cetatea Oradea a găzduit în perioada 3 – 5 septembrie 2021 ediția a III-a a Salonul Vinurilor Millésime. Vedeta salonului din acest an a fost Feteasca Neagră.

La evenimentul organizat de către Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime au participat 23 de expozanți, crame românești, dar și importatori. Peste 200 de vinuri au putut fi degustate în cadrul salonului de către iubitorii licorii bahice.

Reprezentanții podgoriilor i-au așteptat pe vizitatori cu povești care mai de care mai interesante. La salon au participat atât crame noi care de abia au ieșit pe piață, dar și crame consacrate, cunoscute iubitorilor de vin de ani de zile.

Pentru prima dată la Salonul Vinurilor Millésime a fost prezentă o cramă din județul Bihor – Familia Darabont din Biharia. Aceasta a introdus pe piața de profil multe noutăți: primul spriț îmbuteliat la doză – Spritzz în două variante, alb și roze, dar și dopurile speciale cu care sunt închise sticlele cramei. Mai mult, fiecare sticlă de vin produs de Familia Darabont are o etichetă termosensibilă, care se albăstrește când vinul ajunge la temperatura optimă pentru a fi consumat. Cea care a oferit informații despre vinurile cramei a fost Betty Darabonț, fiica administratorului podgoriei, care calcă pe urmele tatălui. Betty este absolventă sau studentă la facultăți din Franța și Milano în domeniul oenologiei.

Interesantă este și povestea cramelor Ulm, sub această denumire fiind asociate cinci podgorii din Sălaj, ce aparțin Cooperativei Agricole Cramele Crișana: Fort Silvan, Domeniile Agoston, Blaga, Szekrenyes și Nagy.

Un alt stand care a ieșit în evidență, atât prin imaginea vizuală a standului, cât și prin povestea deosebită depănată celor interesați de către Sabina Stroe Bibescu, somelierul cramei, a fost cel al podgoriei Gramofon Wine din Dealu Mare.

Altă cramă prezentă la salon, una dintre cele mai mari podgorii din România, a fost crama Dorvena, din Pâncota, județul Arad.

Dintre participanții la Salonul Vinurilor Millésime mai amintim cramele: DeVin, Zaig, Recaș, Cotnari, Davino, Jidvei, Nachbil Winery, Lechburg, Silvania, Villa Vinea, Pandora – Cotești, Marcea, Histria, Dradara, Dealul Dorului, Corcova Roy Dâmboviceanu, dar și importatorii Happy Winnes și Custoza Wine Bar.

Feteasca Neagră a fost vedeta salonului din acest an

În cele trei zile ale salonului, cei interesați au avut ocazia de a participa la mai multe masterclass-uri.

Vineri, 3 septembrie, micii producători din zonă care au luat parte la atelierul tehnic Fetească Neagră au avut prilejul de a învăța de la experții din domeniu despre tipicitatea soiului și particularitățile vinificării.

A doua zi a Salonului Vinurilor Millésime a debutat cu un panel de discuții și degustare comparativă de Fetească Neagră susținut de Dorin Popa și invitații săi: Gabi Lăcureanu, Liviu Grigorica, Laszlo Veiszenbacher și George Malutan.

Bibolar Vlad, de la HappyWines, a susținut sâmbătă masterclassul intitulat „Chive vs Argentina” unde s-au degustat comparativ vinuri Malbec și Carmenére din Argentina și Chile.

Sergiu Nedelea le-a prezentat, sâmbătă, iubitorilor de vin câteva dintre cele mai cunoscute vinuri de desert din lume în cadrul unui masterclass intitulat „Vinurile dulci dincolo de preconcepții”.

Cunoscut ca jurnalist de investigații și apoi de vinuri, dar și drept brand manager, consultant de comunicare și PR în industria vinului, Radu Rizea a susținut duminică, 5 septembrie, un masterclass în care a prezentat principalele diferențe între vinurile îmbuteliate la sticlă magnum (1,5l) și cele păstrate în sticle standard (0,75l).

Tot duminică, 5 septembrie, cu un CV de-a dreptul impresionant, Előd Ádám (Student Master of Wine) le-a propus celor interesați o incursiune în lumea spumantelor obținute cu metoda tradițională, trecând în revistă atât spumante din România cât și case mai mici și mai mari de șampanii din Franța.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii din Valea Crasnei au “reprezentanță” în reședința de județ

Articolul următor

La Aeroportul Internațional Timișoara a fost demarat proiectul noului terminal Plecări Externe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share