Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Aeroportul Internațional Timișoara a fost demarat proiectul noului terminal Plecări Externe

Modernizarea Aeroportului Internațional Timișoara continuă, după ce a fost deschis un nou terminal Sosiri Externe, la Timișoara se va construi și unul pentru Plecări Externe. În urma finalizării investiției se așteaptă o creștere a numărului de pasageri operați până la trei milioane pe an.

În aceste zile a fost lansată licitația pentru elaborarea documentației tehnice la noua investiție, care va fi în valoare de 89 de milioane de lei, fără TVA.

Conform caietului de sarcini, noul terminal va avea acces separat, dar și un hol comun de primire, comunicare la nivelul parterului. Va avea suprafața de 6200 mp, lungime de 125 metri și 60 lățime, un tunel subteran de circulație, parter, mezanin, etaj parțial și terasă tehnică. Ca și dotări tehnice va avea patru scări rulante, patru lifturi de persoane, trei pentru persoane și mărfuri. De asemenea, vor fi realizate 18 ghișee de check-in, cu afișaj electronic, sistem de cântărire și bandă colectoare. Mai sunt prevăzute șase posturi de lucru pentru Poliția de Frontieră, respectiv șase porți automate pentru scanarea documentelor.

Ofertele firmelor de proiectare se pot depune până pe 11 octombrie, iar demararea efectivă a lucrărilor pentru anul viitor. Finalizarea investiției ar urma să aibă loc la 31 decembrie 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

23 de expozanți și peste 200 de vinuri la ediția a III-a a Salonul Vinurilor Millésime

Articolul următor

Colliers România îl numește pe Victor Cosconel în poziția de Head of Industrial & Business Development

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share