Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul expres Maramureș – Satu Mare, gestionat de o asociație comună

Experții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) au fost prezenți la o întâlnire în vederea viitorului proiect de investiții din nordul României.

Directorul general al ADRNV, Marcel Boloș, însoţit de un grup de experţi din cadrul instituției clujene, a participat la o întâlnire organizată în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş unde președintele Ionel Bogdan, şi cel al CJ Satu Mare, Csaba Pataki, au semnat statutul ADI Expres Maramureș – Satu Mare.

Prin intermediul ADI se va realiza proiectul drumului expres Baia Mare – Satu Mare, un proiect important care va crea condiții de siguranță în trafic pentru cetățeni şi va ajuta la dezvoltarea economiei locale prin facilitarea schimburile comerciale.

Drumul expres va fi parte a Autostrăzii de Nord, făcând legătura dintre Ungaria și România pe traseul Autostrada M3 din Ungaria – Satu Mare – Suceava, incluzând și varianta de ocolire Satu Mare, aflată momentan în construcție. Costul investiției e estimat la 327 de milioane de euro.

ADRNV a elaborat recent documentul strategic Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027, prin care va susține implementarea proiectelor de dezvoltare a regiunii prin finanțări din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și de la bugetul de stat. Documentul este supus consultării publice începând cu data de 1 septembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul Citadin va reface strada Titulescu din Zalău

Articolul următor

Fermierii din Valea Crasnei au “reprezentanță” în reședința de județ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share