Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amenzi infime la Cluj pentru munca nedeclarată în brutării

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat amenzi totale sub 1.000 de euro după ce a controlat 31 de firme pentru munca „la negru” în brutării.

În perioada 30 august – 2 septembrie, ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii naţionale, controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de fabricare a produselor de brutărie  și  a produselor făinoase. Motivarea a fost că munca nedeclarată constituie un fenomen nociv: din cauza consecințelor sociale și economice pe care le produce, persoana care o prestează este lipsită de protecție socială, neavând siguranța plății muncii prestate.

Printre obiective s-au numărat identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun; identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca tinerilor și a copiilor; determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare și de a le înregistra în aplicația Revisal.

Alte obiective au fost creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în respectarea prevederilor legale în fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase; eliminarea neconformităților prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni.

Au fost efectuate controale la 31 de angajatori din județ. Două societăți au fost sancționate contravențional cu amenzi de 4.500 lei, deoarece nu au făcut dovada întocmirii unei evidențe cu programul de lucru al salariaților.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare proiect de cablare structurată din România, implementat de Datacor

Articolul următor

Vrei să te asiguri că firma ta nu afectează mediul înconjurător? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci!

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share