Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vrei să te asiguri că firma ta nu afectează mediul înconjurător? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci!

Odată cu evoluția omenirii și în special, a tehnologiei, mediul înconjurător a suferit schimbări majore care au condus de-a lungul timpului la distrugeri în ceea ce privește natura, poluarea atingând un nivel extrem de ridicat. Din această cauză, tot mai multe organizații desfășoară acțiuni de salvare a mediului, iar statele  implementează constant legi privind protejarea acestuia. Acest lucru demonstrează gravitatea situației, motiv pentru care este important ca fiecare persoană să facă ceva în acest în sens și să ajute planeta să fie un loc mai bun de trăit. Având în vedere numărul mare și într-o continuă creștere al companiilor care folosesc numeroase resurse pentru a-și desfășura activitatea și care aduc laolaltă cea mai mare parte a populației, este esențial ca acestea să funcționeze cât mai corect în ceea ce privește mediul înconjurător. De aceea, dacă deții o companie, trebuie să impui anumite reguli care lucrează în favoarea salvării naturii.

Află cum compania ta poate proteja natura

 

  1. Reduonsumul de plastic

Având în vedere cât de dăunător este plasticul atunci când ajunge în natură, mai precis în oceanele deja poluate de către deșeurile de plastic, este important să impui anumite restricții în ceea ce privește consumul de plastic în cadrul companiei tale. Cu tot mai multe alternative apărute pe piață, nu îți va fi atât de greu să achiziționezi produse care nu sunt ambalate, spre exemplu, în plastic. Totodată, poți pune la dispoziție angajaților tăi tacâmuri biodegradabile și îi poți încuraja să renunțe la pungile din plastic sau să le reutilizeze. Este foarte important să știi de ce și cum să reduci consumul de plastic, indiferent unde te afli.

  1. Încurajează-ți angajații să recicleze

Reciclareaeste probabil cea mai eficientă metodă de a contribui la salvarea naturii, de aceea este important ca aceasta să fie o regulă în cadrul companiei tale. Așadar, separarea deșeurilor pe categorii trebuie să fie obligatorie pentru toată lumea, măsură care se va dovedi foarte benefică odată ce o vei implementa fiindcă angajații tăi se vor obișnui astfel și vor conștientiza cât de gravă este poluarea. Îi poți încuraja, de asemenea, să aibă aceeași atitudine și în afaralocului de muncă. Totodată, îi poți educa să nu mai facă risipă și să se asigure că un produs a fost în totalitate folosit înainte să fie aruncat, un exemplu relevant fiind colile de hârtie.

  1. Apelează la o firmă de consultanță de mediu

Pentru că deții o companie care nu vrei să dăuneze mediului înconjurător, este esențial, mai presus de toate, să fii informat cu privire la legislația de mediu, precum și la modalitățile prin care poți implementa toate noutățile referitoare la aceasta. De aceea, este important să apelezi la o firmă specializată în consultanță de mediu, iar Stratos se numără printre cele mai renumite și experimentate, fiind pregătită să îți ofere toate informațiile pe care le cauți.

  1. Limitează pe cât posibil consumul de energie

Deși vrei să le oferi angajaților tăi cele mai bune condiții de a lucra, este în același timp important să te gândești și la cum afectează acest confort natura. Poți discuta cu aceștia, explicându-le avantajele unor schimbări și te poți sfătui cu ei în ceea ce privește soluțiile pentru limitarea consumului de energie. Spre exemplu, poți achiziționa becuri economice în zonele în care acestea nu afectează angajații. De asemenea, poți seta aerul condiționat, dar și căldura, astfel încât acestea să pornească doar când este nevoie și să se oprească automat atunci temperatura ideală a încăperii a fost atinsă. În același timp, orice dispozitiv, precum laptopul, ar trebui scos din priză dacă nu mai are nevoie să fie încărcat, iar în încăperile în care nu se desfășoară nicio acțiune, becul nu ar trebui uitat aprins.

 Trăiești cu ajutorul naturii, deci ești impactat de felul în care aceasta este sau nu protejată. Poluarea se dovedește a fi cea mai mare problemă cu care se confruntă mediul înconjurător, fiind cauzată în cea mai mare parte de acțiunile oamenilor. Este important, așadar, să încerci să găsești cele mai bune soluții și alternative pentru a o combate, începând de la cele mai mărunte lucruri pe care le faci zilnic. Poți începe, de exemplu, de la locul de muncă, care probabil îți ocupă cea mai mare parte a timpului, iar dacă conduci o companie, există o serie de hotărâri pe care le poți lua pentru a te asigura că participi la salvarea Pământului, încurajându-i și pe ceilalți să te urmeze.

 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Amenzi infime la Cluj pentru munca nedeclarată în brutării

Articolul următor

Trenuri electrice la Brașov. Alstom va începe livrarea peste 2 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share