Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele private de transport acuză societatea de transport local din Timișoara de concurență neloială și primăria de măsuri discriminatorii.

Mai multe firme de transport public, care activează pe mai multe trasee județene din Timiș, au transmis pe adresa Primăriei Timișoara o plângere prealabilă prin care se cere revocarea unor decizii precedente ale Consiliului Local, considerate discriminatorii. Acestea ar limita dreptul firmelor respective de a avea stații în oraș, spre deosebire de Societatea de Transport Public Local Timișoara, care se extinde cu curse numite metropolitane tot mai mult, unele peste traseele operate de firmele private.

Concurență neloială, discriminare, favorizarea STPT în defavoarea altor transportatori, sunt acuzele aduse de transportatorii privați.

”Vă rugăm să aveți în vedere dispozițiile vădit discriminatorii ale ambelor Hotărâri adoptate de Consiliul Local timișoara, dispoziții care favorizează doar Societatea de Transport Public a Primăriei Timișoara, SC STPT Timișoara. Prin actul administrativ cu caracter normativ se încalcă o serie de reguli și principii stabilite prin Legea 51/2006 – privind serviciile comunitare de utilități publice și Legea nr. 92/2007 – privind serviciile de transport public local. (…) Prin Hotărârea nr. 83/2013, modificată și completată de Hotărârea 314/2018 pronunțată de Consiliul Local Timișoara se constată că un singur operator de transport rutier are acces la

infrastructura rutieră precum și stațiile publice amenajate fără a avea nevoie de aceste avize emise de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara”

Plângerea prealabilă transmisă CLT este semnată de un număr de nouă firme de specialitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șomajul din Timiș se menține în continuare la cote extrem de scăzute

Articolul următor

Șapte oferte pentru centura Aleșdului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share