Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte oferte pentru centura Aleșdului

Luni, 6 septembrie 2021, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Aleșd.

În urma anunțului postat pe SEAP au depus oferte șate firme și asocieri de firme: Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj; PORR Construct; Asocierea: Dimex – 2000 Company, SC Explan SRL, Industrial Construct Ardeal, RPM Construcții Drumuri; Asocierea: Dumexim, East Water Drillings, Consorzio Stabile EBG Group; Asocierea: Construcții Erbașu, Vahostav – SK, Drumuri Orășenești; Asocierea: Drum Asfalt, Trameco și Asocierea: Frasinul, SC Global Industrial SRL, CML RO SRL, Antrepriza de Construcții Drumuri ș Autostrăzi.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă, potrivit anunțului de licitație, între 108.088.961,86 și 116.628.550,99 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF) au fost aprobați în ședința extraordinară a Consiliului Județean Bihor din data de 12 mai. Tot atunci a fost votat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul centurii.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi, totodată, îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele private de transport acuză societatea de transport local din Timișoara de concurență neloială și primăria de măsuri discriminatorii.

Articolul următor

Compania de Apă Someș, somată să refacă rețeaua la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share