Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă ediție de ajutoare de stat pe Măsura 1: microgranturi de 2.000 Euro pentru firme și PFA

Ministerul Economiei a anunțat luni că lansează a doua ediție a Măsurii 1, de ajutoare de stat de câte 2.000 de euro pentru firme. În noua ediție sunt prevăzute noi categorii de beneficiari eligibili față de prima ediție.

Noua sesiune de înscrieri la „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va avea loc în perioada 12-22 octombrie 2021, pe același portal de granturi IMM.

Măsura 1 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020.

Relansarea măsurii de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu serie de noutăți în plus față de facilitățile oferite în prima sesiune, respectiv:

-beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.

-beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

În urma primei ediții a Măsurii 1, desfășurată în perioada 12-21 octombrie 2020, au rămas necheltuiți 65 de milioane de euro, adică două treimi din bugetul total disponibil.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Erbașu – Vahostav - SK AS face tronsonul de A3 Suplacu de Barcău – Chiribiș

Articolul următor

Restaurantul nr. 1 al Clujului, în criză de angajați

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share