Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, susținută de Raiffeisen la bursă

Cea mai mare bancă din România, Transilvania beneficiază de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank.

BT are o capitalizare bursieră de 3,5 miliarde de euro. „Accesarea programului de MME de către cea mai tranzacționată companie la bursă, inclusă deja în indicii FTSE Russell de Emerging Market, va arăta cu atât mai mult utilitatea acestui program pentru îmbunătățirea lichidității unui emitent”, spune Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori București (BVB).

„Inclusiv ca emitent, BT a avut un rol decisiv la promovarea pieţei de capital româneşti în categoria de piaţă emergentă. Participarea activă la dezvoltarea bursei din Bucureşti a fost şi rămane focusul nostru, ca prima instituţie financiară care și-a înscris acţiunile la tranzacţionare în România”, a declarat Mihaela Nădăşan, director adjunct al BT.

Acțiunea BT este a treia pentru care Raiffeisen Centrobank oferă servicii de MME, după Evergent Investment și Purcari Wineries. „Ne propunem să creștem lichiditatea pieței, precum și pe cea a acțiunilor TLV”, menționează Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA al Raiffeisen Centrobank.

BT este una dintre cele cinci companii prezente în indicii furnizorului global FTSE Russell, alături de Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast și Bittnet. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
6
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul “de pandemie” al Untold: 16 milioane de euro

Articolul următor

Alina Toie, director general la APTOR începând cu data de 1 septembrie

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
6
Share