Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul “de pandemie” al Untold: 16 milioane de euro

Cel mai mare festival organizat anul acesta în Europa, Untold Cluj, va beneficia de un buget total de 16 milioane de euro, a anunțat directorul executiv, Bogdan Rădulescu.

“Festivalul va avea cel mai important line-up dintre cele care se organizează pe continentul european în acest an, partenerii de bază fiind Kaufland, JTI, Ursus Breweries, Banca Transilvania și Visa”, a spus Rădulescu.

“Conceptul ediției va fi luna, una compusă din licurici, inspirată din luminile telefoanelor mobile ale festivalierilor. Misticismul din România, din Transilvania trebuie exploatat, noi suntem obișnuiți cu aceste lucruri, dar pentru un străin este fascinant, de aceea trebuie să le aducem în fața publicului internațional. Echipa care lucrează pentru festival este compusă din 15.000 de oameni care lucrează pentru ca participanții să se simtă bine. Cu mulți dintre ei ne-am văzut abia acum, după doi ani, din cauza pandemiei” – Răzvan Luca, director de creație

Organizatorii festivalului contează pe aproape 300.000 de participanți în patru zile, din 100 de țări. “Autoritățile ne-au impus un maximum de 75% din capacitate pe zi, la precedenta ediție noi aveam 100.000 în zilele de vârf, sâmbătă și duminică. Vor fi peste 100 de tiruri care vor transporta echipamentul, numai cel pentru scena principală este de câteva sute de tone”, spune Bogdan Buta, director general al festivalului.

2.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – polițiști, jandarmi, pompieri, alături de poliția locală – vor fi prezenți la fața locului, atât în uniformă, cât și în civil, dar și 700 de agenți de securitate privată. Forțele de ordine din Cluj vor fi suplimentate cu efective din județele învecinate, câini, tehnică de supraveghere, fiind vizată în special introducerea de substanțe interzise

“Masca va fi obligatorie pe toată desfășurarea festivalului, altfel vom aplica sancțiuni unde nu se va respecta legea. Este unul dintre cele mai mari experimente în pandemie din lume, dar avem convingerea că nu vom avea evenimente deosebite care vor implica un număr mare de participanți, așa cum nu s-a întâmplat nici la edițiile trecute. Date fiind condițiile sanitare, vom aplica măsuri sporite de protecție în acest an” – colonelul Florin Clițan, comandantul acțiunii MAI de la Untold.

Fanii Untold vor putea intra în acest an doar cu certificatul digital EU Covid-19 sau cu testare rapidă antigen, alături de actul de identitate. Organizatorii au listat centre de testare Covid-19 la Sala Sporturilor Horia Demian și în alte șase orașe din România. Untold va avea loc între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca, în perimetrul Parcul Central – Cluj Arena – Sala Polivalentă. Printre artiștii confirmați se numără David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar sau TYGA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenuri electrice la Brașov. Alstom va începe livrarea peste 2 ani

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) Cluj a fost selectată de stat pentru programele Start-Up Nation 2022, Microindustrializare, Comerț-servicii.

Banca Transilvania, susținută de Raiffeisen la bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share