Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul istoric al Sibiului va fi reconfigurat: parcare subterană la Gară; zone verzi, o nouă stradă pietonală

FOTO: Ovidiu Matiu

Centrul istoric al Sibiului urmează să fie reconfigurat, scrie presa locală cu referire la un proiect de investiție transmis de primărie la Agenția de Protecție a Mediului. Valoarea proiectului se ridică la 3,4 milioane de euro plus TVA, iar durata de realizare a acestuia este de 12 luni.

Este vorba despre construirea unei parcări subterane de la Gară, transformarea străzii Avram Iancu în una pietonală, amenajarea de piste pentru bicicliști în zona centrală și extinderea zonelor verzi.

În prezent, în zona gării din Sibiu există o parcare supraterană. Aceasta urmează să fie înlocuită cu una subterană pentru a facilita accesul pietonilor și bicicliștilor în zona centrului istoric. Tot în această zonă, ar urma să fie instalat mobilier urban nou și să se amenajeze zone verzi și de odihnă, precizează oradesibiu.ro.

Prin transormarea străzii Avram Iancu în una pietonală se dorește a crea un culoar verde care să lege Piața Mare de Piața 1 Decembrie 1918. „Strada Avram Iancu de la strada Constituției până la intrarea în Piața Mare, se propune ca strada săfie pietonală cu accesul restricționat, permis doar riveranilor sau mașinilor de aprovizionare. Partea carosabilă a străzii va avea lățimea cuprinsă între 3.50 m și 4.00 m, cu o singură bandă de circulație, pe care autovehiculele vor circula în ambele sensuri. Zona dintre banda de circulație și clădire va fi comună pentru pietonal, staționări aferente aprovizionării sau accesului ocazional, biciclete sau alte mijloace de transport nepoluante”, se arată în memoriul autorităților locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Familia Diferit" își face aparthotel în Cluj-Napoca

Articolul următor

UiPath, liderul unei piețe care se aglomerează

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share