Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcurile orădene

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în parcurile din oraș, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a început acoperirea suprafețelor de joc cu o suprafață cauciucată tip tartan. Aceasta se poate vedea deja în parcuri precum Onisifor Ghibu, Parcul Liniștii sau Parcul Salca, urmând să fie realizate lucrări asemănătoare și în alte spații de joacă de pe raza orașului. Suprafața este imprimată pe alocuri cu desene în culori vesele, reprezentând imagini precum: un șotron, o floare, o rachetă, o stea, dar și alte forme geometrice.

Suprafețele din tartan sunt alcătuite dintr-un amestec de granule de cauciuc și rășină poliuretanică. Avantajele unei astfel de suprafețe sunt: absorbția șocurilor și antiderapare (reducând riscul de accidentări), costuri de întreținere mici, rezistență la intemperii (îngheţ, dezgheţ), aspect îngrijit. Lucrările sunt realizate de S.C Dumexim S.R.L., în baza contractului de prestări servicii de întreținere, reparații și executare lucrări noi la mobilierul urban și echipamente de joacă din municipiul Oradea.

Totodată, în parcul de pe str. Italiană, nr. 31- 33 și în cel de pe str. Aluminei (zona magazinului Edina) s-a realizat deja structura betonată care va fi acoperită cu dale de cauciuc.

În ceea ce privește aparatele de joacă din parcuri, în acest moment sunt amenajate și dotate cu aparate 119 locuri de joacă în oraș. În această toamnă se vor monta aparate de joacă noi în parcurile din: str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Andrițoiu, str. Șelimbărului, str. M. Sadoveanu, str. Sf. Ap. Andrei, Parcul Libertății, str. Matei Corvin, str. A. Odobescu, str. Aluminei și str. Făgărașului, amplasamentele fiind alese în baza cererilor formulate de către orădeni. Din echipamentele care vor fi montate amintim: balansoare cu două locuri, carusel cu băncuțe, leagăn cu două locuri – din care unul cu protecție, complex format din două leagăne, tobogan și cățărătoare, complex format din trei tobogane și patru leagăne, complex format din cinci tobogane și cățărătoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea din Sibiu a fost inclusă în cea mai prestigioasă alianță de universități din România

Articolul următor

Avril și Delcar aștern stratul de uzură pe trei artere din Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share