Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Jazz in the Park a adunat 18.000 de participanți

Ediția din acest an a Jazz in the Park a consemnat 18.500 de persoane dintre care nici una nu a fost depistată cu coronavirus la testele realizate, relevă organizatorii festivalului.

Accesul a fost permis doar celor care prezentau certificat de vaccinare, test negativ antigen (nu mai vechi de 48 ore), test PCR Real Time (sub 72 de ore) sau adeverința că au trecut prin boală (emisă cu 15-180 de zile înainte). Desfășurat în perioada 2-5 septembrie, evenimentul a adus la Cluj 170 de artiști din 37 de trupe din Europa, Africa și America.

Recordul de audiență a fost înregistrat de concertul artistei africane Fatoumata Diawara, care adunat 3.400 de persoane în Parcul Național Etnografic Romulus Vuia. ’’Ediția din acest an a fost cea mai grea de până acum, din cauza presiunii psihologice pe care am avut-o dat fiind situația în care ne aflăm. Însă, trăind acest festival, ne-am dat seama, că asta ne e menirea și că viața trebuie să meargă înainte.

A fost o victorie de moral pentru noi. Miza noastră nu a fost să avem cât de multă lume se poate, ci să facem un festival pe care să-l putem controla cu ușurință, iar participanții să se simtă în siguranță și confortabil. Ne-am regăsit curajul de odinioară și începem să ne gândim la anul viitor, în care sperăm să avem mai multă claritate și stabilitate cu privire la ce se poate face și la ce nu”, a precizat directorul Alin Vaida.

„În acest an, ne-am trezit cu toții prinși la mijloc într-un scenariu în care noi nu avem un cuvânt de zis, ci doar niște norme de respectat, însă deseori suntem certați pentru ele. Pe viitor e nevoie de o mult mai bună comunicare între autorități și publicul larg”, conform organizatorilor

Festivalul a fost mutat anul acesta în alte trei zone ale orașului (Parcul Etnografic, Iulius Parc și Campusul Universității de Științe Agricole) pentru a se putea respecta condițiile impuse de autorități pe timp de pandemie. Fiecare spațiu a dispus atât de scene pentru concerte, cât și de zone dedicate activităților nonmuzicale sau mâncării și băuturii în aer liber.

La Iulius Parc au fost 8.000 de participanți, în Campusul USAMV, 2.000, iar în Parcul Romulus Vuia, 8.500. Accesul în cele trei spații a respectat regulile impuse de autorități și a fost permis celor care prezentau dovezile solicitate. 230 de persoane s-au testat în cele trei puncte deschise la intrarea în fiecare zonă a festivalului – Iulius Parc, Campusul USAMV și Parcul Etnografic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMB lucrează la lumina reflectoarelor pe A3

Articolul următor

Bătaie pe angajații din domeniul tapițeriei în fabricile Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share