Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Activitatea imobiliară în Cluj a urcat după relaxarea restricțiilor

Creștere semnificativă a numărului autorizațiilor de construire și al certificatelor de urbanism emise de la nivelul județului în acest an.

„Comparativ cu anul precedent, când restricțiile pandemice au fost mult mai severe, am constatat o intensificare a activității pieței imobiliare și de afaceri. Se menține acel trend crescător al clujenilor care migrează dinspre mediul urban înspre zonele periurbane și rurale. Din dorința de a le ușura aceste demersuri, am solicitat specialiștilor direcției de urbanism să mențină un termen cât mai scăzut de eliberare a autorizațiilor și a certificatelor” – președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Acesta a realizat, împreună cu responsabilii direcției de resort a forului administrativ județean, o analiză a activității derulate în primele opt luni ale anului 2021 în domeniul urbanismului. CJ Cluj a emis 422 de autorizațiile de construire, în creștere cu 82% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cereri de autorizare au fost procesate în cursul lunilor iunie-august, cu o medie de 59 pe lună, fapt favorizat și de vremea prielnică începerii șantierelor.

Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat la certificatele de urbanism, acte administrative care oferă solicitantului informații privind regimul juridic, economic și tehnic al unui teren pe care se dorește realizarea unei construcții. Au fost emise 1.612 de documentații, în creștere cu 164% comparativ cu același interval din anul precedent. Cele mai multe certificate de urbanism (376), au fost eliberate în iulie, de patru ori mai multe față de aceeași lună din 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profit de aproape 20 de milioane de lei pentru Cupru Min Abrud

Articolul următor

Un drum din Sălaj, propus spre finanțare Companiei Naționale de Investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share