Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș reabilitează cu 14 milioane € conductele Zalăului

Noi lucrări de reabilitare a rețelei de apă-canal în municipiul Zalău și cinci sate învecinate se vor derula prin investițiile europene atrase de Compania de Apă Someș (CAS).

Aceasta a semnat cu municipalitatea contractul de lucrări pentru reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în Zalău și extinderea alimentării cu apă și canalizare în aglomerarea Zalău, în cadrul programului major de investiții derulat de CAS prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune.

Contractul este de 59 de milioane de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, cu execuția în doi ani. În Zalău se vor reabilita rețelele de alimentare cu apă fiind singurul oraș din aria deservită de CAS ce beneficiază de două contracte de lucrări la rețele în cadrul POIM Cluj-Sălaj.

Alte cinci localități rurale din zonă (Hereclean, Panic, Mirșid, Moigrad Porolissum, Badon) vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă, pe 30 km, cu 594 de branșamente, iar cea a rețelelor de canalizare, de 41 km, cu 1.419 de racorduri la utilizatori. Prin contract se vor reabilita sau construi alte facilități conexe: stații de pompare, rezervoare, precum și dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat. Se va construi și o aducțiune de apă spre Hereclean (5,6 km).

Megaproiectul regional din județele Cluj și Sălaj este de 1,6 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea investiției se face 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Cofinanțarea este asigurată 6% prin credit bancar contractat de către CAS, iar restul de 1,82%, de la bugetul de stat.

Obiectivul proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populaţiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Recomandare la Untold: bonul fiscal, cerut taximetriștilor

Articolul următor

R&B, Biscotto și Simultan vor hrăni elevii din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share