Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

R&B, Biscotto și Simultan vor hrăni elevii din Sălaj

Trei companii au câștigat licitația pentru programul „Laptele și cornul” după ce nicio primărie din județ nu și-a asumat această procedură.

Consiliul Județean (CJ) va asigura, în anul școlar 2021-2022, furnizarea și distribuția produselor aferente programului pentru școli al României la nivelul unităților de învățământ. Nicio primărie din Sălaj nu și-a asumat responsabilitatea privind organizarea procedurilor de licitație necesare.

Contractele subsecvente privind livrarea produselor de panificație au fost semnate cu asocierea R&B Com, Biscotto Baia Sprie, Simultan Timiș. 23.639 de copii (4.055 preșcolari din grădinițele cu program normal, 10.731 de elevi din ciclul primar și 8.853 de gimnaziu) din 97 de unități de învățământ cu personalitate juridică vor primi produsele.

Ele sunt lapte UHT (200 ml), corn/baton (80 g) – luni și marți, iaurt (125 ml); corn/baton (80 g) – miercuri; biscuiți / covrigi (80 g) – joi, vineri. Contractul de furnizare și distribuție a produselor de panificație, de 1,8 milioane de lei, are o durată de 168 de zile, iar cel pentru produsele lactate, de 2,1 milioane, acoperă 101 zile din anul școlar.

Preșcolarii și elevii beneficiari au dreptul la aceste produse și în situația în care cursurile se desfășoară online. Licitația privind încheierea unui acord-cadru pentru furnizarea merelor în unitățile de învățământ, în anii școlari 2021-2022 și 2022-2023, a fost anulată, întrucât nici una dintre cele două oferte depuse nu a îndeplinit clauzele contractuale.

CJ Sălaj va relua procedura în cel mai scurt timp, pentru a putea asigura celor 23.000 de preșcolari și elevi câte două porții de fructe pe săptămână (joi și vineri), timp de 67 de zile. Valoarea estimată a achiziției aferente celor doi ani școlari este de 1,8 milioane de lei. Banii necesari derulării la nivel județean a programului provin de la bugetul de stat.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Apă Someș reabilitează cu 14 milioane € conductele Zalăului

Articolul următor

Raul Ciurtin și-a lansat la bursă fabrica de conserve

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share