Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Experți europeni oferă consultații la Clinicile Medici’s din Timișoara

Dr Victor-Deliu Matei este un medic italian, originar din Arad, România, în prezent unul dintre cei mai apreciați experți europeni în chirurgie robotică urologică, cu o carieră de succes la Institutul European de Oncologie din Milano. Medic specialist cu înaltă specializare în urologie și chirurgie robotică, doctor în științe medicale și visiting-professor al Universităților de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și Timișoara. La Institutul European de Oncologie din Milano Dr Victor-Deliu Matei a câștigat o largă expertiză în tehnologiile operatorii de vârf: chirurgia robotică a tumorilor reno-urinare, chirurgia robotică a adenoamelor prostatice voluminoase, chirurgia minim invazivă și endoscopică a aparatului urinar, chirurgia reconstructivă a glandului.

Operațiile cu robotul Da Vinci sunt intervenții de elecție în tumorile rinichiului, prostatei și a tubului digestiv. Realizate de un profesionist cu experiență, asigură extirparea cu mare precizie a tumorilor, cu recidive mult reduse în comparație cu intervențiile chirurgicale clasice sau cu laser. Și, la fel de important, este că recuperarea pacientului este mult mai rapidă, pierzându-se de 15 ori mai puțin sânge decât în intervențiile clasice, iar posibilele ”efecte nedorite”, secundare operațiilor clasice sau cu laser, precum incontinența urinară (pierderea de urină) sau impotența, apar extrem de rar în chirurgia robotică cu Da Vinci.

Robotul Da Vinci este, în acest moment, cel mai preformant robot chirurgical din lume, dotat cu patru brațe și camere video de înaltă rezoluție, având capacitatea de a realiza incizii de mare precizie și de a îndepărta, micrometric, formațiuni tumorale. Robotul poate fi folosit, cu rezultate superioare, în adenoamele de prostată de dimensiuni mari. Faptul că operațiile robotice cu Da Vinci nu se realizează încă decât în foarte puține unități spitalicești se datorează costului mare al robotului, consumabilelor scumpe și a lipsei personalului medical cu expertiză în operații robotice.

Este important ca un pacient diagnosticat cu cancer al prostatei, rinichiului, tractului urinar sau cu adenom de prostată, să fie corect evaluat preoperator și îndrumat corespunzător spre cea mai optimă soluție chirurgicală. Din acest motiv ilustrul medic de la Milano, originar din România, se va deplasa la Timișoara, la Clinicile Medici’s, în săptămâna 12-16 septembrie, pentru a asigura consultații și evaluări medicale pacienților cu probleme urologice. Și în viitorul apropiat medicul intenționează să continue colaborarea cu Clinicile Medici’s, în beneficiul pacienților din Timișoara și din zona de vest a României, continuând să vină lunar la Timișoara. Programările se vor putea efectua prin aplicația mobilă Medici’s (descărcată de pe AppStore sau GooglePlay), sau pe email la office@medicis.ro sau sunând 0356 911.

Doctorul Victor-Deliu Matei a fost, de asemenea, director medical al diviziei de urologie al Spitalelor Unite din Bergamo și director al unității de chirurgie urologică robotică al Spitalului San Giuseppe din Milano. Este autorul a 67 de publicații în reviste de specialitate italiene și internaționale, autor al unor capitole din cărți de specialitate și titular al Premiului ”European Association of Urology, Hans Marberger”, 2017. Este absolvent al Universitatii de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și a fost refugiat politic în Italia din 1987.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aquaparkul Nymphaea Oradea a realizat un profit de 7 milioane de euro în cinci ani

Articolul următor

Alunecare masivă de teren pe autostrada Cluj – Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share