Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, cooptată în programul Fidelis

Două divizii ale grupului clujean Banca Transilvania (BT) sunt implicate în emisiunea de titluri de stat Fidelis, inițiată de Ministerul Finanțelor Publice.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente de peste 18 ani pot subscrie, până în 1 octombrie, prin intermediul partenerilor BT Capital Partners – Banca Transilvania, Banca Comercială Română și Banca Română pentru Dezvoltare – Groupe Societe Generale, titluri de stat denominate în lei și în euro, listate la Bursa de Valori București (BVB).

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25 și de 3,75%, iar cele în euro, scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60%. Valoarea nominală a unui titlu Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în moneda națională și de 100 de euro pentru emisiunea în moneda europeană,  pragul minim de subscriere fiind 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

“Acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase și e un mijloc de economisire atractiv în lei și euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câștigurile de capital și a veniturile din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat ne reconfirmăm angajamentul de a oferi persoanelor fizice opțiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanțare a statului” – Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. Deținătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SK Innovation și Ford vor să construiască o fabrică de baterii pentru vehicule electrice. România, printre opțiuni

Articolul următor

Cea mai mare clădire low energie din CLT din estul Europei este lângă Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share