Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz întoarce foaia: va mări salariile piloților

Compania low-cost Wizz Air, principalul operator de zboruri de linie la Cluj,  anunță revenirea salariilor la nivelul de dinaintea apariției pandemiei, de la 1 octombrie.

Reducerea temporară a salariilor a fost încheiată în contextul în care compania aeriană susține că vrea să angajeze 200 de noi piloți până în decembrie. Anunțul vine în contextul în care Wizz Air a început o campanie de recrutare pentru piloți și însoțitori de zbor.

Pe măsură ce Wizz continuă să-și intensifice operațiunile în rețeaua sa, plănuiește să angajeze 200 de piloți și 800 de însoțitori de zbor până în decembrie. Pentru a ocupa posturile create de această creștere, Wizz va angaja, în medie, 2.000 de noi recruți anual, până în 2030. Din martie 2020, Wizz a deschis 18 noi baze și peste 300 de noi rute în rețeaua sa, acum cu 1000 de rute către 197 de destinații din 49 de țări.

„Ultimul an a fost, fără îndoială, dificil pentru industrie, dar suntem mândri să anunțăm că am devenit una dintre primele companii aeriene care aduc salariile piloților la nivelul prepandemie” – Michael Delehant, Executive Vice President.

Salariile piloților de la Wizz variau, înainte de pandemie, între 3.000 și 6.000 de euro, conform Digi 24. Cel mai mare operator pe Aeroportul Internațional Cluj (AIAIC) a decis, în vară, să recurgă la avioane închiriate de la furnizori externi pentru a transporta toți pasagerii către destinații. De pe AIAIC mai operează curse de linie Blue Air, Tarom, Lufthansa, Lot, Turkish Airlines, HiSky.

La finele anului trecut, instanța a încuviinţat executarea silită a Wizz Air în temeiul titlului executoriu reprezentat de hotărârile Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) confirmate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2014, Wizz Air a concediat 19 angajați după ce au înființat și s-au alăturat unui sindicat, iar în 2015, CNCD a decis că disponibilizările dispuse constituiau discriminare împotriva angajaților și a aplicat o amendă contravenţională de 25.000 lei pentru Wizz Air Hungary Budapesta, au semnalat sindicaliștii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Doar 20% din proiectele clujenilor, acceptate la finanțare de municipalitate

Articolul următor

Centura Dejului a intrat în linie dreaptă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share