Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul extinde proiectul de monitorizare a calității aerului

Primăria Municipiului Brașov extinde proiectul de măsurare a calității aerului, prin instalarea, pe lângă cei 12 senzori existenți, a altor 17, astfel încât zonele cu risc să fie cât mai bine acoperite. Obiectivul acestei investiții este crearea unei imagini cât mai exacte a zonelor cele mai poluate și a tipurilor de poluatori, astfel încât Municipalitatea să implementeze soluții de reducere a poluării adaptate fiecărei zone, anunță autoritățile brașovene.

Într-o primă etapă, reprezentanții compartimentului de mediu din primărie împreună cu parteneri din societatea civilă au făcut o evaluare a zonelor în care au existat sesizări și a zonelor în care există riscul acestor depășiri a indicatorilor privind poluarea aerului. Ulterior s-a făcut și o evaluare a posibilităților tehnice pentru instalarea acestor senzori, astfel încât instalarea lor să se facă în cel mai scurt timp.

Alături de această analiză, Municipalitatea face apel și la sprijinul cetățenilor pentru a identifica zonele în care, cu prioritate, trebuie instalați acești senzori. În acest sens, primarul Allen Coliban a făcut un apel la brașoveni să se implice în identificarea acestor zone.

,,Un oraș cu un aer mai curat este unul dintre obiectivele mele din acest mandat, mai ales că poluarea ne afectează, din punct de vedere al sănătății, pe fiecare dintre noi. În acest caz, nu mai vorbim despre cum fiecare vede orașul peste 10 sau 20 de ani, vorbim de cât de sănătoși vom fi peste câțiva ani, noi și copiii noștri. Tocmai de aceea, o mare parte dintre măsurile pe care le-am luat sau le vom lua în perioada următoare vizează acest domeniu. Dar pentru a putea lua cele mai bune decizii, trebuie să vedem cu ce probleme ne confruntăm în fiecare zonă, care sunt cauzele acestei poluări, astfel încât să putem implementa măsurile adecvate. Am făcut o analiză la nivelul orașului și am identificat mai multe zone în care este necesară o monitorizare a calității aerului. Pentru început, pe lângă cele 12 sisteme de monitorizare a aerului pe care le avem, vom mai monta alte 17, astfel încât să acoperim zonele cu risc de poluare industrială, intersecțiile cu trafic, zonele în care au existat sesizării cu privire la calitatea aerului, dar și zone în care, în anumite perioade, există o încărcare foarte mare de trafic. Dar pentru a ne asigura că acoperim nevoile imediat legate de această monitorizare, facem un apel la voi, brașovenii să ne ajutați să identificăm zonele în care situația este gravă. În următoarea săptămână așteptăm să ne trimiteți propunerile voastre pentru amplasarea acestor senzori pe adresa de e-mail mediu@brasovcity.ro”, a precizat primarul Allen Coliban.

Total
13
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Termen prelungit pentru înscrierea la concursul organizat de AHK România și BASF

Articolul următor

BBC va promova Maramureșul ca destinație turistică

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
13
Share