Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin banii pentru apicultori: 11 milioane de euro

Ministrul clujean al agriculturii, Adrian Oros, a anunțat intrarea în dezbatere publică a proiectului de guvern privind aprobarea unui ajutor de stat acordat apicultorilor pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile din primăvară.

Prin hotărâre de guvern se va reglementa acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor, de 23,7 lei pe familia de albine, pentru 2,2 milioane de familii de albine. Scopul este susținerea activității în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie.

Ajutorul de minimis se va derula prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Valoarea schemei de ajutor de minimis este de 53 de milioane de lei, reprezentând 10,9 milioane de euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în 30 septembrie  2020, respectiv 4,87 lei/euro.

Sursa de finanțare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Perioada de depunere a cererilor şi documentelor însoţitoare este de 30 zile, începând cu a cincea zi lucrătoare, după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON reunește lideri de opinie din industria energetică la Energy Innovation Days

Articolul următor

Ziua națională a gastronomiei și vinului va fi sărbătorită la Alba Iulia și la Cetatea de Baltă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share