Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziua națională a gastronomiei și vinului va fi sărbătorită la Alba Iulia și la Cetatea de Baltă

Ordinul European al Cavalerilor Vinului (OEVE) organizează, în parteneriat cu Grupul Jidvei, cea de-a doua ediție a Festivalului Cavaleresc al Vinului Românesc.

Evenimentul are ca obiectiv promovarea celor mai reprezentativi producători de vinuri din România și se va desfășura în perioada 1-3 octombrie 2021, atât în Cetatea Alba Carolina, cât și la Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă.

Programul festivalului va include prezentarea podgoriei şi a vinurilor produse de Grupul Jidvei, sesiune academică, program artistic, procesiune cu ritual cavaleresc, dineu festiv si expoziţie cu vânzare de produse gastronomice şi vinuri românesti. Festivalul Cavaleresc al Vinului Românesc se circumscrie seriei de manifestări dedicate Zilei naționale a gastronomiei și a vinului din România, anunță organizatorii.

Reamintim că la originea Legii care consfințește prima duminică din luna octombrie drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România a stat Manifestul adoptat la primul Congres național de gastronomie, inițiat de jurnaliștii Cosmin Dragomir (GastroArt.ro), Cezar Ioan (Vinul.ro) și Chef Nico Lontras. IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI este deviza Ordinului cavaleresc, iar acțiunea e de natură să marcheze vinul românesc inclusiv pe agenda pasionaților la nivel european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vin banii pentru apicultori: 11 milioane de euro

Articolul următor

Dezbatere despre provocările cu care se confruntă lanțul de aprovizionare: „Supply Chain & Logistics Forum”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share