Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avansează lucrările la Centura Zalăului

Lucrările la șoseaua de centură a reședinței Zalăului avansează: se lucrează la podețe s-au forat piloții la pod, culoarul prin pădure a fost defrișat.

Consilierul județean Nicolae Olar a prezentat imagini de pe șantierul șoselei ocolitoare. “Ministerul Transporturilor a eliberat, în 26 martie, autorizația de construire a uneia dintre cele mai importante investiții din Zalău. Actuala lucrare va uni tronsonul actual al șoselei de centură (cuprins între Drumul Național 1F, intrarea în Zalău dintre Hereclean și Aghireș) cu DN 1F, pe Meseș.

Cum utilitatea actualului tronson al centurii este limitată și zace așa de 15 ani, odată cu finalizarea celui de-al doilea tronson traficul greu din oraș va dispărea, implicit și calitatea străzilor va fi alta”, susține Olar. Constructorul Sinohydro are în conturi un avans de peste 15% din valoarea contractului pentru a termina varianta ocolitoare a municipiului, a precizat ministrul de interne, Lucian Bode.

Primele lucrări la varianta de ocolire au debutat cu acțiuni de decopertare a terenului. Este prima şosea nouă din România care se face cu un constructor din China. Antreprenor este Sinohydro, constructor care a câştigat contractul pentru 185 de milioane de lei. Componenta financiară a avut 60 de puncte, iar oferta tehnică, 40. Proiectul include cinci viaducte şi două poduri.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul are cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară

Articolul următor

Turnul Palatului Administrativ din Baia Mare va deveni obiectiv turistic

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share