Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turnul Palatului Administrativ din Baia Mare va deveni obiectiv turistic

O inițiativă la nivel județean vizează reabilitarea clădirii și transformarea turnului cu ceas din „capitala Maramureșului” în obiectiv vizitabil.

Palatul Administrativ din Baia Mare a fost construit în perioada anilor 1969–1970, după planul vestitului arhitect Mircea Alifanti. Clădirea leagă practic centrul nou de centrul vechi și este compusă din patru corpuri principale care adăpostesc birourile funcționarilor, sala de ședințe și turnul. Inițial aceasta a fost proiectată pentru amenajarea unui mic muzeu regional de istorie a orașului.

“Dorim să introducem Palatul Administrativ într-un amplu proces de reabilitare. Odată cu finalizarea lucrărilor, turnul va fi deschis publicului larg. Cu siguranță toată lumea va fi fermecată de panorama de aici”, a menționat Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș

Acesta a prezentat imagini cu interiorul de la etajul 11 și cu panorama care se deschide din vârful acestui turn. Palatul Administrativ din Baia Mare a fost catalogat ca numărându-se printre cele mai frumoase 10 obiective de patrimoniul cultural din România construite între anii 1950 şi 1977.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avansează lucrările la Centura Zalăului

Articolul următor

Cluj Arena, în cărți pentru Euro U21

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share