Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul are cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară

Allen Coliban, primarul Brașovului, a semnat un contract de achiziție pentru 12 autobuze electrice. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebok încă în luna august că „Brașovul are deja cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară”. Acest lucru a fost confirmat de factual.ro.

„În acest moment, în marile orașe circulă doar 116 autobuze electrice. La cererea Factual.ro, primăriile și societățile de transport din marile orașe ale țării au furnizat numărul de autobuze electrice pe care le dețin în prezent. Din nouăsprezece municipii incluse, doar trei dispun de astfel de autobuze, iar cele mai multe se regăsesc în Brașov (59). Unele dintre orașele care nu dispun deocamdată de autobuze electrice au contractat totuși achiziția de astfel de mijloace de transport. Trei primării (Bacău, Ploiești, Suceava) nu au răspuns solicitării noastre, iar datele incluse sunt cele publicate pe site-urile administrațiilor locale, la fel ca cele de la Alba Iulia”, se menționează pe siteul factual.ro.

„Suntem la început cu acest obiectiv: Brașov – Capitala Verde a României și va dura ceva timp până să ajungem acolo. Însă acesta este obiectivul unor întregi generații și trebuie continuat”, a comentat primarul Brașovului, Allen Coliban.

„Cu toate că Sibiul nu dispune de autobuze electrice, aici circulă 5 minibuze cu propulsie electrică. Orașul a semnat în luna martie și un contract pentru achiziția a alte 9 autobuze electrice, care urmează să fie livrate. La Baia Mare, două linii sunt deservite de 12 troleibuze electrice, iar în Galați există 20 de autobuze hibride. Timișoara are cel mai mare contract de achiziție pentru autobuze electrice, în următorul an aici urmând să ajungă 44 de astfel de vehicule. Mai depășesc pragul de 30 de autobuze electrice contractate orașele Pitești și Târgu Mureș”, mai adaugă autorii proiectului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zilele Floreștiului au fost anulate

Articolul următor

Avansează lucrările la Centura Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share