Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei companii din Ardeal, în finala competiției Made in Romania

Elis Pavaje (Alba), Dacia Plant (Brașov) și Fortech (Cluj), sunt cele trei societăți din zona Transilvaniei ajunse între cele 15 companii finaliste ale ediției din acest an, viitoarele motoare de creștere ale economiei locale și din regiune.

Dintre cele 15 companii, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activează în comerț, construcții, sănătate, servicii financiare, agricultură și industria prelucrătoare. Pentru prima oară de la lansarea programului a fost acordat și un premiu special pentru susținerea antreprenoriatului românesc.

Finalistele programului derulat de Bursa de Valori București (BVB) au fost premiate. „Sunt mai mult ca sigur că ne vor suprinde și cu ajutorul întregii comunități ai pieței de capital aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

„Conceptul a fost transformat și îmbunătățit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei dorim să transformăm programul într-un spațiu unde companiile să aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele în termeni de finanțare – șase companii listate la bursă și obligațiuni de 77,7 milioane de euro –  ne impulsionează să mergem mai departe și să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piața de capital” – Adrian Tănase, director general al BVB.

Cele 15 finaliste an au fost stabilite prin votul publicului și de un juriu din 12 experți în diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct în finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma Investing Romania, din 9.012 voturi valide. Din 2017, 1.000 de companii au intrat în contact cu piața de capital prin intermediul Made in Romania.

Ca urmare a participării în program, șase companii s-au listat la BVB: Norofert, 2Performant Network, Safetech Innovations, IHUNT Technology, Agroserv Măriuța, Visual Fan. Șapte au emis și au listat la bursă obligațiuni pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, în valoare totală de 77,7 milioane euro. Proiectul a fost lansat de BVB în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România.

Finalistele competiției

 • Agricola Internațional – una dintre cele mai mari companii de produse alimentare din România
 • Artesana International – producător de lactate artizanale
 • Dacia Plant (votul publicului) – pionier al industriei de suplimente alimentare din România
 • Druid – dezvoltator de asistenţi virtuali inteligenţi cu implementări în cloud, hybrid sau on-premise
 • Elefant Online – retailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro
 • Elis Pavaje – liderul pieței de pavaje din România
 • Fortech (foto) – unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania
 • Grande Gloria Production – producător de cosmetice, șervetele umede, dezinfectanți
 • One United Properties – dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București
 • Plant an App – platformă low-code care permite oricui să dezvolte sisteme software
 • Roca X – vehicul investițional local ce susține idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea de nevoi reale
 • SanoPass – platforma care digitalizează și integrează serviciile medicale de prevenție prin rețeaua de 850 de clinici
 • Secom – trendsetter și lider în soluții naturale de medicină integrativă.
 • SeedBlink – platformă de investiții în startup-urile tech
 • Zitec- consultanță și dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps

Sursa: BVB

Total
9
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARL va moderniza cu 14 milioane de euro drumul dintre Sălaj și Maramureș

Articolul următor

Consultantul Egis, chemat pe autostrada Cluj – Sălaj. "E o situație de urgență"

Citește și:
Total
9
Share