Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Mureșul, în topul mondial al universităților

Universități din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș apar în topurile Times Higher Education (THE), la științele vieții, psihologie, fizice și medicale.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca se situează printre cele de referință în clasamentele internaționale, după cum o arată clasamentul THE 2022, lansat recent pentru patru domenii academice. Potrivit acestuia, UBB este singura universitate din România prezentă în clasamentul aferent domeniului psihologie, unde ocupă poziția 401-500 la nivel internațional.

În domeniul științelor fizice, UBB ocupă prima poziție în țară și poziția 601-800 la nivel internațional, în timp ce, în domeniul științelor vieții România este reprezentată de UBB și Universitatea din București, ambele plasate între aceste poziții. În domeniul medical sunt prezente universitățile de profil din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Iași, toate pe poziția 601+.

„Mă bucur să văd că UBB își menține poziția de lider la nivel național și continuă să se numere printre universitățile de referință ale lumii. Dincolo de prestigiu, prezența UBB și a celorlalte universități românești în clasamentele universităților internaționale trebuie să reprezinte un element real de referință în conturarea politicilor academice și a politicilor publice cu impact direct asupra mediului universitar” – rectorul UBB, Daniel David.

THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

Total
36
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Real Estate & Construction Forum - Business Mark

Articolul următor

Castelul din Borșa, redeschis turiștilor după 60 de ani

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
36
Share