Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Politehniștii din Cluj cumpără echipament IT&C de 1 milion de euro

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a semnat un contract de 5,5 milioane de lei, într-un proiect de creștere a gradului de utilizare a internetului, pentru studenții sprijiniți cu echipamente mobile de IT&C.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, axa prioritară 2 – tehnologia informației și comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă. Acesta vizează îmbunătățirea conținutului digital al infrastructurii IT&C, în contextul pandemiei, prin achiziția de tablete cu acces la internet pentru studenții beneficiari ai burselor sociale și ocazionale, achiziția de echipamente necesare desfășurării activității didactice, dotarea sălilor de curs și seminar.

Odată cu apariția pandemiei, domeniul educației a fost nevoit să adopte schimbări radicale care vizează atât interacțiunea cadru didactic – student, precum și necesitatea reorganizării infrastructurii existente și utilizarea tehnologiei pentru transmiterea și recepția informațiilor, a aplicațiilor de comunicare și colaborare de pe terminalele mobile conectate la internet.

Pentru a răspunde rigorilor și nevoilor specifice procesului educațional, îmbinării procesului de stimulare și potențare a interesului studenților cu posibilitățile pe care le oferă învățământul online, UTCN a considerat drept oportună atragerea de fonduri prin care să faciliteze accesul la resurse și servicii digitale prin utilizarea IT&C.

“Vor fi achiziționate 2.300 de tablete cu acces la internet pentru studenți, 100 laptopuri și vor fi dotate 81 de săli de seminar și laborator cu sisteme all in one, camere web pentru conferință, proiectoare, ecrane de proiecție, table interactive, routere wireless și tablete grafice.

IT&C devine o resursă esențială în procesul de predare-învățare, facilitând gestiunea comunicării și a colaborării, dezvoltarea creativității și accesul la informație prin dispozitive mobile, beneficiile transpunându-se în îmbunătățirea eficienței și eficacității procesului educațional la toate nivelurile”, a justificat conducerea UTCN.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rolul CFO-ului în organizație, la o nouă ediție a „CFO Conference”

Articolul următor

S-a inaugurat primul bazin de înot didactic din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share