Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nou ansamblu rezidențial pe Bulevardul Muncii Cluj

Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru noul ansamblu imobiliar propus de familia Căpușan pe Bd. Muncii din Cluj-Napoca se află în dezbatere publică pe site-ul municipalității.

Cetățenii pot să formuleze sugestii până în 4 octombrie. Pe artera din zona industrială, aflată acum în transformare, vor fi blocuri de nouă etaje și o școală nouă, conform Cluj 24. Biroul de arhitectură Arhimar s-a ocupat de investiția familiei Căpușan de la ansamblul Noroc, PUZ ce vizează Bd. Muncii nr. 4-6, pe 55.000 mp.

Despre acest PUZ se discută încă din 2018, însă primarul Emil Boc a solicitat să se mai reducă din etaje și să fie realizate prima dată școala și străzile propuse, apoi blocurile. Arhimar propune blocuri de 7 și 9 etaje. Școala propusă va avea două etaje, fiind construită pe un teren de 5800 mp. Primăria va primi 3.800 mp de spațiu verde amenajat ca loc de joacă cu acces nelimitat.

Accesul auto și pietonal se va realiza de pe Bd. Muncii, prin modernizarea și prelungirea str. Cărămidarilor. La intrare sunt necesare și lucrări de lărgire a bulevardului cu încă o bandă de circulație, de 3,5 m, pistă de biciclete de 1,5 m și trotuar de 3 m.

Se vor efectua modificări și la rețelele edilitare din subteran și la stâlpii de susținere a liniei de tramvai. Lângă sensul giratoriu modern va fi realizată și o bandă de circulație pentru virajul la dreapta, de pe Bd. Muncii spre str. Cărămidarilor, care să iasă de sub incidența girației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anritsu și-a prelungit contractul de închiriere în Globalworth Tower

Articolul următor

ibis Styles la Brașov in 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share