Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Cluj contabilizează 1 milion de pasageri

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a înregistrat pasagerul cu nr. 1.000.000 în 2021, în condițiile în care, acum patru ani, în această perioadă raporta o cifră dublă.  

Anul acesta AIAIC atinge pentru a zecea oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri într-un an calendaristic. Prima dată când AIAIC a reuşit depăşirea acestui număr a fost în 2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca operaţiunile aeroportuare.

Dacă în anii 2010, 2011 şi 2013, borna de 1 milion de pasageri era depăşită în decembrie, în 2019, cel mai bun an din istorie prin prisma traficului de pasageri, acest prag a fost atins în luna mai. Un alt aspect legat de modul în care pandemia a afectat traficul de pasageri de pe AIAIC este că, în urmă cu patru ani, în 21 septembrie, aeroportul sărbătorea pasagerul cu numărul 2 milioane.

„Este o performanţă care ne confirmă încrederea în faptul că, în cel mai scurt timp posibil vom depăşi din nou bariera a 2 milioane de pasageri anual” – David Ciceo, director general AIAIC

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în 2021 a fost transportat de către operatorul aerian Animawings, pe zborul A2-5731 de la Zakynthos (Grecia). El a fost selectat și premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanților autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene.

„Parteneriatul cu AIAIC este pentru noi un obiectiv strategic. Prin locația deosebită, în inima Transilvaniei, și dedicația echipei de conducere, Clujul a ajuns cel mai mare aeroport regional din țară” – Tudor Constantinescu, director comercial Animawings

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Energynomics organizează la Oradea conferința „Digitalizare și Eficiență energetică”

Articolul următor

Luptătorul Cătălin Moroșanu a vizitat fabrica Aramis

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share