Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai tânăr edil din România a marcat săptămâna europeană a mobilității

Noul primar al orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, s-a deplasat cu bicicleta la sediul instituției pentru a marca Ziua Mondială fără Mașini.

„Este un bun moment pentru a conștientiza mai mult că e important să facem mișcare, dar să și diminuăm pe cât putem din poluare. Mersul cu bicicleta e rapid, ecologic, ieftin și mai ales plăcut”, a motivat Lazăr.

Acesta are 27 de ani și a fost ales în 2021 în această funcție înlocuindu-l pe Septimiu Țurcaș. Lazăr este avocat de profesie, dar a ales ulterior să se implice în viața publică, printre obiectivele sale fiind revigorarea turismului și culturii, ridicarea nivelului salarial și a calității vieții în localitate.

Săptămâna europeană a mobilităţii, din perioada 16-22 septembrie, este o iniţiativă a Comisiei Europene prin care se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Participă 1.400 de oraşe din ţările europene şi 33 de ţări. Din România participă mai multe oraşe din județul Sălaj – Șimleu Silvaniei, Jibou și Zalău, conform Mobility Week.

Evenimentele au scopul de a-i determina pe cetăţeni să încerce şi alte mijloace de transport şi să încurajeze promovarea unui transport urban durabil. Ele ar trebui să permită administraţiilor oraşelor şi companiilor să testeze iniţiative de transport noi (arii pietonale, vehicule electrice, reţele de transport pentru biciclete, autobuze pentru navetă).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea durabilă și economia rurală, dezbătute la USAMV

Articolul următor

Hollywood Multiplex a devenit parte a portofoliului de companii din Anchor Grup

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share