Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltarea durabilă și economia rurală, dezbătute la USAMV

Economie și dezvoltarea rurală, evaluarea proprietății, tehnologia alimentului, sunt teme care vor fi dezbătute la forumul internațional ”Științele vieții pentru dezvoltare sustenabilă”, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Evenimentul din 23-24 septembrie se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologii și medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

”Avem 200 de invitați din 11 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm conferința, chiar dacă anul acesta contextul social ne impune și utilizarea parțială a spațiului virtual pentru comunicările științifice. Vor fi sesiuni interactive și discuții de tip panel, care vor oferi cercetătorilor din întreaga lume șansa de a se conecta între ei” – coordonatorul conferinței, Dan Vodnar (foto), prorector USAMV.

În 23 septembrie, instituția va decerna titluri de Doctor Honoris Causa profesorilor Dirk C. de Graaf – Universitatea din Gent (Belgia) și Gilles Dupre – Universitatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria). USAMV va fi reprezentată de specialiști de la cele cinci facultăți ale sale. Lucrările sunt programate în amfiteatre din campusul USAMV, la Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei și la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, precum și în sesiuni on-line.

Sesiunile din cadrul lucrărilor sunt agricultură, protecția mediului, horticultură și silvicultură, economie și dezvoltare rurală, geodezie geomatică și evaluarea proprietății, științe umaniste, zootehnie, biotehnologii, medicină veterinară, știința și tehnologia alimentului.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luptătorul Cătălin Moroșanu a vizitat fabrica Aramis

Articolul următor

Cel mai tânăr edil din România a marcat săptămâna europeană a mobilității

Citește și:
Total
1
Share