Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul s-a calificat în finala europeană a premiilor pentru turismul cultural

Drumul patrimoniului muzeal Maramureș este proiectul cu care județul din nordul țării s-a calificat la premiile European Cultural Tourism Network (ECTN).

În noiembrie 2020, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut ruta cultural-turistică din Maramureș, care include 34 de muzee și case memoriale publice și private din județ, ca rută dezvoltată pe plan regional. Acest demers al Consiliului Județean (CJ) a devenit, în 2021, unul de interes național, și face acum parte din ruta patrimoniului muzeal din România.

Din dorința de a promova identitatea culturală, etnografică, artistică și istorică a acestui ținut unic în Europa, CJ a participat cu această rută la concursul de proiecte „Destinații ale turismului cultural durabil 2021”, organizat de ECTN în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

Ca urmare a acestei acțiuni, CJ a fost invitat să participe la decernarea premiilor, care se va desfășura în cadrul conferinței „Revitalizarea turismului european prin cultură, patrimoniu și creativitate”, în perioada 20-23 octombrie, la Atena. Ceilalți finaliști sunt din Croația, Bosnia – Herțegovina, Germania, Malta, Slovenia, Belgia, Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Slovacia și Letonia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul, pregătit să găzduiască cel mai mare eveniment european dedicat drumeției

Articolul următor

#RoResiRetreats | Investiții pentru un nou stil de viață. Atuurile Amber Forest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share