Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

#RoResiRetreats | Investiții pentru un nou stil de viață. Atuurile Amber Forest

  • Premiera: reteaua de zone & comunitati reunita, planuri de dezvoltare si perspective.
  • Interviuri exclusive cu lideri inovatori, manageri, promotori ai planurilor de dezvoltare locala.
  • Arhitectura, solutii green si tech – pilonii unei evolutii autentice.
  • Tehnologii, materiale, solutii si noi viziuni urbane.


„Cei care caută o locuință sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea vieții lor, de confort și siguranță, de eficiența energetică și costurile mai mici de întreținere, nu doar de prețul pe metrul pătrat ca în trecut”. Alex Skouras, Managing Partner Alesonor, detaliază avantajele proiectelor gândite pentru comunități.

Cum a evoluat comunitatea Amber Gardens și ce a inspirat extinderea și dezvoltarea Amber Forest?

Construit pe o suprafață de 5 hectare, Amber Gardens este primul nostru proiect cu vile verzi, eficiente energetic, fiind în continuare singurul complex rezidențial din România cu vile care a primit certificarea “Casă Verde” acordată de către România Green Building Council (RoGBC). Complexul este vândut în proporţie de 100% şi este deja locuit de o comunitate de oameni cu valori similare.

În ultimii ani, chiar și înainte de pandemie, am remarcat un trend ascendent al familiilor care își doresc să își crească copiii într-o comunitate cu valori similare, aproape de natură, în afara centrului orașului, într-un complex rezidențial de înaltă calitate care răspunde tuturor nevoilor: educative (grădiniță, școală, afterschool), sport și natură (grădini, parcuri şi spaţii verzi, zone sportive, acces direct la pădure, locuri de joacă), sociale (zone de divertisment, restaurante, cafenele), administrative (zone comerciale, piaţă, farmacie, policlinică) și multe altele.

Dezvoltarea Amber Gardens ne-a confirmat tendințele pieței – o cerere crescută pentru proiecte rezidențiale inteligente și durabile, iar cu Amber Forest, ne dorim să depășim așteptările din acest sector.

La începutul acestei toamne demarăm construcția primei suburbii verzi din România, care va cuprinde peste 500 de vile verzi și peste 200 de apartamente verzi, bazată pe aceeași filosofie: design modern, unitar întregului complex şi construcţii de calitate, eficiente energetic, care protejează în acelaşi timp sănătatea, cât şi natura. Pe baza experienței în Amber Gardens și feedback-ului primit din partea clienților, am proiectat acum pe un teren de 31 hectare, o suburbie completă, cu peste 20 de tipuri diferite de vile verzi și 14 tipuri de apartamente verzi, care răspund nevoilor diferite de dimensiuni și preț.

Ce definește din expertiza dvs. sintagma quality of life pentru România și București, cum ați descrie relația dintre un ecosistem personalizat și pulsul unei capitale?

Acum 18 ani am venit din Grecia în România și împreună cu prietenii și partenerii mei de business am fondat Alesonor. Am ales România deoarece piața locală la acel moment ni s-a părut a fi una captivantă, provocatoare și, în același timp, promițătoare, și am avut astfel convingerea că va fi un loc pentru a ne începe propria afacerea. În toți acești ani am dezvoltat proiecte rezidențiale, dar și comerciale, industriale și birouri.

În ultimii 10 ani, principalul nostru obiectiv a fost dezvoltarea proiectelor rezidențiale eficiente energetic, de înaltă calitate, formând în același timp comunități cu facilități integrate și am asistat la modul în care cererea s-a orientat către proiecte rezidențiale în afara centrului orașului. Clienții sunt mult mai educați și conștientizează beneficiile oferite de o comunitate, de echilibrul pe care aceasta îl oferă familiilor, dar și de impactul pozitiv pe care îl are asupra creșterii copiilor într-un cartier, la doar 15 minute distanță de centrul orașului, cu locuitori care împărtășesc aceeeași viziune și valori.

Astfel, ne bucurăm să observăm că cei care caută o locuință sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea vieții lor, de confort și siguranță, de eficiența energetică și costurile mai mici de întreținere, nu doar de prețul pe metrul pătrat ca în trecut.

Cum va impacta dezvoltarea Amber Forest piața de real estate din România? Care considerați că sunt atuurile proiectului pentru a atrage rezidenți din alte orașe? Cum apreciați ca produs investițional oportunitățile conferite de proiectul Amber Forest, ce caracteristici și opțiuni de evoluție – randament pe termen mediu conferă investițiile în proiect?

Ne bucurăm să anunțăm că la foarte scurt timp de la lansarea Amber Forest, am înregistrat vânzări record, peste 240 de case au fost deja vândute către familii care au văzut beneficiile pentru un stil de viață echilibrat, dar și creșterea valorii investiției pe termen lung. Atenția noastră se concentrează în special pe beneficiarii finali care intenționează să își păstreze investiția pe termen lung, astfel încât să fim siguri că nu dezvoltăm un oraș fantomă. Oamenii caută acum un stil de viață atunci când decid să investească într-o casă, așa că răspundem acestei nevoi construind o comunitate și reducând cât mai mult posibil costurile de exploatare viitoare (prin soluții durabile și investiții inițiale în tehnologie performantă).

A avea o locuință verde în zona Tunari prezintă multiple avantaje din punct de vedere investițional față de alte zone rezidențiale din nord: Tunari este singura zonă rezidenţială din nordul oraşului Bucureşti care are acces rapid către centura orașului, DN1, şoseaua Pipera-Tunari, autostrada A3 şi Aeroportul Henry Coandă. De asemenea, noi construim o șosea cu 4 benzi care va lega strada 1 Decembrie de centura capitalei.

Infrastructura în dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, plan urbanistic şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de afaceri din Nord, rețeaua de școli și grădinițe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere, pădurea Băneasa aflată în vecinătate, demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor.

Dezvoltat la 14 km de Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de 31 de hectare, Amber Forest are o deschidere de aprox. 1 km la pădurea Băneasa și se remarcă printr-un masterplan unic: cu 85% teren liber de construcții, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase.

Astăzi, se construiesc proiecte imobiliare care au un mediu steril, fără verdeaţă şi fără comunitate. Noi prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, foarte aproape de centrul orașului. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – 3 hectare rezervate pentru şcoală, grădiniţă și terenuri de sport, 5.3 hectare pentru parcuri și zone verzi – avem și policlinică, farmacie, supermarket, restaurant și cafenea, hub pentru birouri, brutărie, piață, piste de biciclete și alergare etc. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei.

Comunitatea Amber Forest pune la dispoziţie mai multe tipuri de vile verzi, care răspund multiplelor preferinţe şi nevoi de spaţiu şi buget, precum şi apartamente verzi, în clădiri joase P+2+r, fiind locuințe care respectă standardul energetic nZEB.

Respectând acelaşi standard de calitate ca şi vilele Amber Gardens, noile vile sunt construcţii de calitate, durabile, cu design modern, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home. Astfel, locuinţele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

Mai mult decât atât, având în vedere situația actuală în care tot mai multe companii optează pentru un sistem de muncă hibrid, munca de acasă alături de nevoia de spațiu creează o nouă cerere pe piața rezidențială, aceea de locuințe în proiecte construite sub forma unor suburbii, care să includă cât mai multe facilități. În Amber Forest dezvoltăm un ecosistem care le va permite viitorilor rezidenți din jurul capitalei și chiar și celor din alte orașe să locuiască și să lucreze din confortul propriei locuințe, într-o suburbie atent planificată, cu o mulțime de facilități aflate la doar 15 minute distanță.

Care sunt lecțiile și principiile deprinse de Alesonor în proiectele anterioare, există premise pentru investiții și în alte orașe din România?

Așa cum am menționat anterior, suntem întotdeauna conștienți de dinamica pieței și în ultimul an am văzut cu adevărat cât de important este ca dezvoltatorii să își ajusteze strategia în funcție de mediul înconjurător. Cu toate acestea, direcția – pe care o planificăm încă din 2015 – se concentrează pe proiecte rezidențiale și comunități durabile – perfect aliniată la tendința provocată de pandemie. Ca atare, vom continua planurile noastre de a crea cartiere sigure și sănătoase în care oamenii să se poată bucura de viața de zi cu zi și să aibă toate facilitățile la o distanță de 15 minute de mers pe jos.

În acest moment, atenția noastră se concentrează exclusiv pe București și împrejurimi. Obiectivul nostru este să dezvoltăm proiecte de calitate și pentru aceste realizări este nevoie de implicare 100% din partea unei echipe dedicate de profesioniști. În același timp ne bucură succesul proiectului și interesul membrilor fondatori și ne dorim să inspirăm și alți dezvoltatori să investească în proiecte de calitate, durabile, verzi.

#RoResiRetreats – detalii, specificatii si proiecte esentiale, reunite intr-un serial referinta – inspirational, educativ si formativ pentru a promova solutii sustenabile de lifestyle, noua generatie de comunitati, solutii verzi, post criza.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul s-a calificat în finala europeană a premiilor pentru turismul cultural

Articolul următor

Furniture Go International: creare de alianțe, deschiderea piețelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share