Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Datanet a cumpărat pachetul majoritar la Red Dot

Integratorul de soluţii şi sisteme IT&C Datanet Systems București, din grupul Soitron, a achiziționat pachetul majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot Cluj-Napoca.

Prin această tranzacție, Datanet Systems vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania şi acordarea unor servicii mai prompte clienților din această regiune, pe toate liniile de business.

Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate, adaptate cerințelor specifice de business. “Acum ne vom concentra să oferim clienților din zona centrală a României acces direct la soluțiile din portofoliul companiei, completate de prezența locală a specialiștilor noştri” a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj (DSC). Managementul actual şi structura de personal se vor menține, iar toate contractele în desfășurare vor continua.

Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare a DSC, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii. Anterior tranzacției aveau o colaborare pe termen lung, derulând proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicații.

”Consolidarea cu Datanet Systems este una benefică pentru clientul final, acestuia aducându-i-se la îndemână o experiență augmentată și o paletă de servicii mult îmbunătățită, ambele companii împreună având resursele, expertiza şi acoperirea geografică pentru a servi eficient şi rapid clienţii,” a spus Mircea Pop, administratorul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre și Asociații. DSC va fi deţinută 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot. Datanet Systems a înregistrat venituri de 26 milioane de euro și, împreună cu Datanet Systems Software, 125 de angajați. Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piață. Red Dot acoperă o mare parte a României cu produse, servicii și soluții integrate pentru infrastructura IT de voce, video şi date, incluzând proiectare, instalare și întreținere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avantajele obținute printr-un software de automatizare a proceselor de business dezvoltat de Abac

Articolul următor

Recrutări de personal de bord în trei orașe din Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share