Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronii de restaurante și hoteluri: “Deconectați-ne de rata de incidență!”

Deținătorii de unități turistice și localuri din Cluj cer guvernului deconectarea de rata incidenței ce presupune închiderea lor la pragul de 6/1.000, susținând că acest domeniu este, de un an și jumătate, cel mai afectat de criza sanitară.  

“Suntem indignați de măsurile anunțate ce presupun din nou închiderea activității operatorilor după pragul de 6/1.000. E inadmisibil să acceptăm încă o închidere completă a restaurantelor și anulări de evenimente de ultim moment. Industria ospitalității nu mai poate încasa alte lovituri fără să riposteze.

Dacă regulile jocului se schimbă, poate e timpul pentru hoteluri, restaurante, catering (HORECA) să aruncăm instrucțiunile pe geam și să acționăm după cum ne dictează rațiunea rămasă. S-au promis măsuri compensatorii, din care s-a dat foarte puțin din cele asumate. Restricțiile anunțate par fără logică și s-a creat un haos periculos. Avem nevoie de promisiuni respectate și reguli clare.

În lipsa acestora, riscăm să se creeze frustrări majore, care vor duce la nerespectarea măsurilor la nivel național. Vom ajunge la principiul fiecare cum a înțeles și fiecare pentru el”, se specifică în mesajul transmis de Ștefan Gadola – președintele HORECA Cluj și Ion Biriș – președintele Organizației Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Dată fiind implementarea certificatului digital, ei cer o revizuire urgentă a restricțiilor. “Primordial și esențial e să lăsați HORECA să funcționeze. Pe baza certificatului verde, să se poată intra la restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență. Deconectați acest domeniu de rata de incidență!

Pe lângă faptul că nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, avem iată acum un filtru decisiv, certificatul digital. Procesele inițiate de HORA la Tribunalul București împotriva deciziilor Comitetul Național pentru Situații de Urgență și cel intentat la Curtea de Apel București împotriva hotărârii de guvern înaintează.

Suntem determinați să inițiem și altele și nu ne vom lăsa închiși din nou fără să luăm măsuri. Considerăm că rolul statului în acest proces este acela de a facilita operatorilor respectarea regulilor și de a se asigura că standardul este aliniat pentru întreg domeniul. Încetați să mai sfidați o industrie care nu mai poate duce închiderea totală a activității, prin acțiuni care arată că vă pasă doar de propria imagine!”.

Cele două organizații au subliniat că misiunea lor este de a apăra interesele industriei ospitalității și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Legume organice, rețete tradiționale și meșteșuguri la Festivalul Silvoiței

Articolul următor

UBB lucrează la un centru de imagistică de 18 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share