Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI, SOCOT și Simacek vor revitaliza culoarul Someșului

Liderul de asociere promite să schimbe radical actuala față a Someșului I Foto: ACI

Asocierea compusă din liderul ACI Cluj, alături de SOCOT Târgu- Mureș și Simacek Facility Services, va încasa 23 de milioane de euro pentru execuția lucrărilor de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului.

Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului – zona I Lunca Someșului Mic este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea lucrărilor este de 95 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar durata, de 19 luni.

Aceasta reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria Cluj-Napoca și are la bază conceptul de “reîntoarcere a orașului cu fața la râu”. Adică se urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului.

Realizat de către biroul de arhitectură Practica (Spania), proiectul a câștigat concursul internațional de soluții organizat de municipalitate în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Împreună cu revitalizarea platoului Sălii Sporturilor Horia Demian și reabilitarea zonei Parcului Feroviarilor, proiectul contribuie la crearea unui culoar de mobilitate de-a lungul malurilor Someșului.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Execuția lucrărilor va fi realizată secvențial, pe tronsoane succesive, de la vest spre est, pe cele două maluri, între cartierul Grigorescu și Camera de Comerț și Industrie. Proiectul vizează crearea unei ample zone de tip shared-space prin extinderea și modernizarea rețelei de alei pietonale și velo precum și a spațiilor publice aferente.

Acesta presupune un pietonal în zona Parcul Rozelor – Grigorescu; creșterea suprafeței de zone verzi; plantări de arbori; dotări de agrement; locuri de joacă pentru copii; mobilier urban modern; iluminat public inteligent; rețele Wi-Fi; stații de încărcare de biciclete, trotinete, autovehicule electrice și hibrid.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UBB lucrează la un centru de imagistică de 18 milioane de euro

Articolul următor

TeraPlast intră la Bursa din Viena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share