Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnoproiect SRL proiectează parcarea de la Spitalul Județean Oradea

Primăria Oradea a semnat contractul de servicii de proiectare și expertiză geotehnică pentru obiectivul „Construirea unei parcări aferente Spitalului Județean, necesară funcționării sistemului de sănătate”.

Lucrările vor fi executate de către firma SC Tehnoproiect SRL, valoarea totală estimată a contractului fiind de 456.700 de lei, iar valoarea câștigătoare a ofertantului este de 410.000 lei + TVA. Durata de execuție este de 150 zile.

Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).

Parcarea a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare. Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT. Obiectivul studiului de fezabilitate este și elaborarea studiului geotehnic aprofundat, datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului. La finalizare, noua parcare va fi conectată cu Ambulatoriul extins al spitalului printr-un coridor de legătură. Totodată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Total
10
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum faci trecerea de la „Nu știu ce fac după facultate” la „M-am angajat”?

Articolul următor

Trei oferte pentru proiectarea și execuția Lotului 3: Chețani – Câmpia Turzii

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Loading RSS Feed
Total
10
Share