Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Mendola se mută într-o clădire office din lemn

Angajații de la Mendola își vor derula activitatea într-un mediu sătesc I Foto: Evohouse

Cea dintâi clădire de birouri eco-pasivă certificată din România va găzdui Mendola Investment Group (MIG), o afacere de familie de 30 ani.

Prima generație de antreprenori a MIG lucrează de 20 de ani cot la cot cu a doua generație, construind branduri ca Mendola Fabrics, Nobila Casa, Roseco, LaMajole. Clădirea este dezvoltată de EvoHouse și proiectată de Tektum, fiind construită 100% din materiale naturale și amplasată în comuna clujeană Vlaha.

Aceasta a fost asamblată în doar 19 zile de trei persoane și studenți voluntari, având 1.200 mp utili, cu 20 de birouri, în care vor lucra 80 de persoane. Întreaga structură a fost ridicată în doar 19 zile, fiind montate ulterior și tâmplăriile. Eficiența energetică va fi la standard de casă pasivă, va respecta normativul Nearly Zero Energy Building, iar întreaga clădire are o amprentă de negativă de bioxid de carbon.

Echipa a mai lucrat la 18 case eco-pasive în Cluj, Mureș și Budapesta. Ca manager de proiect figurează Bela Barabas, cel care a construit şi prima locuinţă colectivă eco-pasivă certificată din România. Abordarea arhitecturală se încadrează într-un context ecologic regional, cu materiale 100% naturale și are la bază structură de lemn compozit implementată prin tehnologia prefabricări cu un design interior biophilic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pentru ce se vor da cei mai mulți bani UE în regiuni. Depoluarea, nr. 1

Articolul următor

Metroul din Cluj, inclus în PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share