Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metroul din Cluj, inclus în PNRR

Proiectul metroului din Cluj se află la nivelul studiilor geotehnice I Foto: Geostud

România va avea 420 km noi de autostradă, 2.851 km cale ferată construiți sau modernizați, 12,7 km de rețea nouă de metrou (București și Cluj) până la finalul lui 2026, conform documentului aprobat de Comisia Europeană (CE).

“Munca la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a început încă din vara anului trecut, când făceam echipă la Ministerul Fondurilor Europene cu ministrul Marcel Boloș, în calitate de secretar de stat.

A fost o muncă intensă, în echipă, care a dus la conturarea acestui plan prin care România va beneficia de 29 de miliarde de euro. Primii bani, 3,8 miliarde, vor ajunge în țară până la finalul anului, pentru finanțarea primelor proiecte”, anunță Călin Bota, membru al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților.

“În cadrul negocierilor, am reușit să includem la finanțare prin acest plan mari obiective de investiții pentru țara noastră, ca autostrăzi, sisteme de canalizare și alimentare cu apă, necesare pentru a recupera decalajele dintre România și celelalte țări europene dezvoltate.

Sunt prevăzute investiții în educație, în sănătate, în economia verde și digitalizare, conform mecanismului european de redresare și reziliență”, a detaliat Bota.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Mendola se mută într-o clădire office din lemn

Articolul următor

Universitarii de la Babeș-Bolyai au bătut palma cu Banca Națională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share